Скандал със снимка с Кейт и децата й

Световни фотоагенции са изтеглили снимка на принцесата на Уелс с нейните деца поради опасения, че изображението е „манипулирано от източника“.

Снимката се появи в публичното пространство в неделя, след което агенции сред които Ройтерс, Асошиейтед прес (АП), Getty Images и Агенция Франс прес (АФП) предупредиха медиите да „убият“ снимката от техните системи и архиви, предава БТА.

Въпросната фотография беше публикувана по случай Деня на майката и показва Кейт, заобиколена от нейните трите деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Твърди се, че снимката е направена от престолонаследника принц Уилям.
Според Асошиейтед прес обаче снимката показва „несъответствие в подравняването на лявата ръка на принцеса Шарлот“.

Някои коментатори изразиха предположения, че е възможно снимката да е направена с изкуствен интелект или с програми, подобни на Фотошоп.

Подозренията за истинността на снимката идват и заради липсващия сватбен пръстен на Кейт и позицията на ръката на принц Луи.

На този етап от двореца Кенсингтън отказват коментар, след като снимката беше изтеглена от световните агенции.

Фотографията беше публикувана и в официалните профили в социалните медии на херцозите на Кеймбридж, като с нея семейството което благодари на обществеността за постоянната им подкрепа и пожела на хората Честит ден на майката.

Това е първата публикувана снимка на принцесата на Уелс, след като беше приета в частна болница в Лондон за планирана операция на 16 януари, отбелязва ДПА.

Кейт беше изписана две седмици по-късно и продължи възстановяването й в Уинздор. Междувременно не спират и спекулациите около нейното здравословно състояние, особено след като бе обявено, че тя няма да се върне в публичното пространство преди Великден.

Източник снимка: Instagram

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply