Андреа Бочели ще празнува 30 години на сцена с концерт в България

Андреа Бочели ще празнува 30 години на сцена с уникален концерт под звездите на 14 септември на стадион „Васил Левски“ в София.

През последните три десетилетия емблематичният изпълнител на класическа и поп музика влезе в сърцата на милиони хора с гласа си и вдъхнови много артисти със своя живот. Българската публика ще има възможност да стане свидетел на грандиозен концерт на маестрото това лято.

Признат в цял свят като пионера на италианската вокална традиция, Андреа Бочели е роден в италианската област Тоскана и е продал над 90 милиона копия от своите албуми в цял свят. Той усъвършенства певческите си умения под ръководството на своя ментор Franco Corelli и за първи път става известен, като печели музикалния фестивал в San Remo през 1994 г.

През годините маестро Бочели чупи всички възможни рекорди на музикалната индустрия, свири на всички важни световни сцени, печели възхищението на папи, аристократи, музикални и филмови звезди и издава 17 студийни албума. Още албумът Romanza от 1997 г. е един от най-продаваните албуми на всички времена, а Sacred Arias от 1999 г. е най-продаваният албум с класическа музика на солов изпълнител в историята, припомня bTV.

Билетите за концерта на Андреа Бочели вече са в продажба.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply