Обявиха кога ще бъде завършена Саграда Фамилия

144 години след началото на работата по монументалната базилика, Саграда Фамилия в Барселона ще трябва да бъде завършена. Това ще бъде до 2026 г.

Проектиран от прочутия каталонски архитект Антони Гауди, който е погребан в криптата на църквата, световноизвестното архитектурно произведение е известно недовършено.

Според фондация La Sagrada Familia, организацията, натоварена с изграждането и опазването на църквата, работата по паметника ще приключи след две години, съвпадайки със стогодишнината от смъртта на Гауди, пише Дарик.

Миналият ноември испанският град Барселона отпразнува завършването на четирите кули на църквата, посветени на четиримата евангелисти – Матей, Йоан, Марк и Лука, които са автори на евангелията, които разказват историята на живота на Исус.

В момента се работи по завършването на параклиса „Успение Богородично“ и кулата на Христос, които се очаква да бъдат завършени съответно до 2025 г. и 2026 г. 172,5-метровата централна кула, посветена на Исус Христос, с което Саграда Фамилия ще стане най-високата сграда в Барселона.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply