В Украйна отвори врати 3 D училище

В украинския град Лвов отвори врати ново училище. Различното при него е, че за изграждането ѝ е използван… 3D принтер. Новото училище се намира в украинския град Лвов. Стените му са с площ от 3 983 кв. фута и са отпечатани само за 40 часа.

Project Hive се отличава с меки, сиви линии и елегантен, извит екстериор. Отличителният външен вид напомня на пчелен кошер, пише CNN.

Пилотният проект е дело на Team4UA – организация с нестопанска цел. Според нейният основател това е първият 3D отпечатан образователен център в Европа и първата сграда в света, която е 3D отпечатана във военна зона. Сградата е направена с помощта на изкуствен интелект.

Project Hive ще предостави на училището четири класни и стаи, за да бъде дадена възможност за обучение на деца, напуснали родните си места и заселили се в Лвов след началото на войната в Украйна.

Team4UA твърдят, че ако успее, проектът ще позволи 3D принтирането да се превърне в един от инструментите за бързо строителство във воюващата страна. Някои експерти са на мнение, че тази иновация може да бъде дори по-устойчива от традиционните методи.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply