Италианската полиция разкри незаконни схеми с голяма модна марка

Експлоатирани китайски работници, наети в Италия от неоторизиран подизпълнител, са шили чанти и аксесоари за модната къща Giorgio Armani, съобщава италианската полиция. Обвинение има за редица от злоупотреби по веригата за доставки, които вътрешната производствена компания не е успяла да контролира правилно.

Модната къща отрича да е извършила нарушения от страна на GA Operations, която произвежда облекла, аксесоари и домашен интериор за марките на Giorgio Armani Group, пише БГНЕС.

Твърди се, че те не са спазвали правилата за здравословни и безопасни условия на труд, както и правилата, уреждащи работното време, почивките и почивните дни.

Полицията твърди, че това е част от система за капоралато – незаконно посредничество и експлоатация на работници, които най-често се свързват със селскостопанския сектор. Срещу четирима китайски собственици на фабрики се води отделно наказателно разследване за ролята им.

GA Operations е поставена под съдебна администрация за срок до една година като част от процедура за гарантиране на законни операции. Схемата, публикувана от полицията, показва, че на китайския подизпълнител са били платени 93 евро за чанта, която модната къща е продала за около 1 800 евро.

На упълномощения подизпълнител, който действал като посредник, но нямал реални производствени възможности, било платено 250 евро за същата чанта, като той прибирал по 157 евро за всяка чанта, съобщи полицията.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply