Изложба в Хонконг показва роклите на Даяна

Колекцията от рокли, обувки и чанти – някои от които са познати модни периоди на принцесата на Уелс – е част от 12-дневна изложба в Търговски център в Хонконг е домакин на изложба, която представя колекцията от рокли, обувки и чанти – някои от които са познати модни периоди на принцесата на Уелс – Даяна.

След това те ще бъдат изложени в Ирландия на друга изложба, преди да бъдат продадени на търг на 27 юни, предава БГНЕС.

Жълтият костюм, проектиран от Катрин Уокър, се очаква да донесе до 50 000 долара – малка част от 400 000 долара, които се очаква да донесе на търга среднощно синята рокля от тюл, украсена със звезди.

Даяна носи този модел, проектиран от Мъри Арбейд, на премиерата на „Фантомът на операта“ през 1986 г. в лондонския Уест Енд.

Други забележителни предмети включват вечерна рокля от коприна и дантела, проектирана от Виктор Еделщайн, както и розова флорална рокля на Катрин Уокър, която Даяна носи през 1991 г., когато бди до леглото на близката си приятелка Ейдриън Уорд-Джаксън.

Миналата година Julien’s Auctions продаде една от вечерните рокли на Даяна за 1,14 млн. долара, счупвайки рекорди и показвайки, че интересът на колекционерите не е намалял.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply