Пролетни тенденции за 2024 г. и какво търсят българите, според платформата GLAMI

Водещата европейска модна търсачка представя трендовете тази пролет и споделя данни от собствено проучване за нарасналото търсене в определени категории артикули

Слънцето грее все по-силно и по-дълго и с това казахме „чао“ на зимата и посрещнахме китната пролет! С настъпването на така обичания нов сезон обаче възниква познатият стар въпрос: „Какво да облека?“.

За да посрещнем топлите следобеди и приятните вечерни разходки със стил, от GLAMI.bg са се погрижили да ни подготвят за новите придобивки, които с удоволствие да наместим в гардеробите си. Платформата представя и данни от собствено проучване за нарасналото търсене в определени категории артикули за периода 1-ви март – 11-и април, спрямо изминалата 2023-а година.

70-те са обратно тук 

Знаем, че модата е циклична. А ерата на Шер, София Лорен и Бийтълс е записала историческия си принос толкова трайно, че дори през 2024-а я разпознаваме на модния подиум в дизайнерските колекции от най-висок клас. Тази пролет на преден план отново ще бъдат велурените и хобо чантите, мрежестите балеринки, мокасините и материите тип „плетиво“. GLAMI.bg отчита 80-процентов ръст в търсенето на артикули от лен – един от символите на 70-арската мода и любим плат за топлите дни. А по отношение на детайлите – тази година възкръсват ресните. От платформата споделят, че интересът към модели с ресни е нараснал с 67%, спрямо 2023-а година. Слагайте овалните очила, плетената рокля и хипи чантата и гледайте на живота като истински бохем.

Романтика и нежност 

Дами, подчертайте своята женственост със закачливи аксесоари и ефирни материи и смело изразете своята неповторима същност чрез облеклото си. Що се отнася до избора на цветове – бялото ще бъде преобладаващо в пролетните колекции. Неговата деликатност е предпочитана и от представителките на нежния пол в България – данните на GLAMI показват, че търсенето на артикули в бяло е нараснало с цели 275%. Небесносиньото от пастелните цветове е регистрирало повишение в предпочитанията с 31%. Можете спокойно да подберете и други от тях – например бебешко розово или млечно лилаво.

Заложете и на нежните разцветки като десените с рози – те далеч не са демоде, тъй като интересът към тях е повишен двойно, със 100%. Без притеснения загатнете част от красотата, която се крие под дрехите ви, с прозрачни материи – потребителките на GLAMI.bg са повишили търсенето си именно на такива с 33%. 

Луксът никога не остарява 

Класното облекло си личи отдалеч и е сигурен начин да заявим своето присъствие, където и да сме. Истината е, че не е необходимо да инвестираме крупни суми, за да имаме луксозен стил. Той не се дължи и на марките и логата по дрехите, а е въпрос на правилен подбор и съчетание на материи и цветове. Макар на пръв поглед да звучи парадоксално, животинските принтове също биха могли да бъдат елегантно привнесени в облеклото, стига премерено да подчертават силуета и да не са в крещящи разцветки.

Този дързък избор е припознат и в България – резултати от проучването на GLAMI сочат, че търсенето на дрехи с животински десени е нараснало с 200%. Предпочитани също остават цветовете, които по презумпция изглеждат скъпо и благородно, а именно червено и бордо, чието търсене в същия период се е повишило съответно със 133% и 50%. Финото плетиво е чудесен избор за луксозния стил – интересът към жилетките именно от такава материя се е увеличил със 75%. Нашумелите през последните години обувки Birkenstock също се радват на по-високо търсене, чийто ръст е отчетен на 111%, в сравнение с 2023-а година. Този тип пролетно-летни сандали, освен удобни, са и един изчистен завършек на цялостното облекло.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply