Отнеха титлата на „Мис България“

Елизабет Кравец вече не е „Мис България“, става ясно от официално съобщение в страницата на конкурса в социалните мрежи.

Според Гаел Бонел Санчез, ръководител на „Мис България“, решението е взето поради неспазване на задълженията ѝ и нейно участие в дейности, които противоречат на ценностите на организацията „Мис България“.

„За съжаление тези нарушения увредиха репутацията, имиджа и престижа на нашия национален конкурс за красота, като г-ца Кравец не изпълни задълженията, налагани от дадената ѝ титла. В резултат на това организацията „Мис България“ понесе щети, накърняващи нейните бизнес отношения както с дългогодишни партньори, така и с нови такива“. От 3 юни Елизабет Кравец няма право да ползва търговската марка с наименованието „Мис България“ в своята комуникация, включително и в социалните мрежи.

Титлата и отговорностите, свързани с короната, ще бъдат поети от първата подгласничка на Елизабет в конкурса – Илияна Борисова.

Кравец спечели титлата през септември 2023 година. Майка ѝ е българка, а баща ѝ е наполовина евреин, наполовина украинец. Момичето е родено в Израел, но живее в България от повече от 10 години.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply