Приложение слага край на преписването и подсказването в училище

Българин създаде приложение, което да сложи край на преписването и подсказването в училище. Учениците вече няма да могат да си помагат и с чат GPT по време на контролно, предава NOVA.

Александър Попов е една от надеждите, че българското образование може да влезе в друг ритъм – като сложи края на преписването. С разработеното от него приложение могат да бъдат направени безброй варианти на тестове без никакъв шанс ученик да препише. Няма начин да провери верния отговор в интернет.

За едно 10-минутно междучасие всеки учител може да направи десетки варианти на контролно.

„Ако преподаваме география на немски, тестът може да се зададе на този език”, пояснява Александър.

„Изкуственият интелект ще зададе въпроси, така че учителят да е сигурен, че учениците са минали през този материал”, каза още изобретателят на приложението.

Освен, че прави тестове, приложението може и да го провери мигновено. Веднага щом въвеждат този начин на изпитване, учителите виждат истинската картина – без преписване успехът на някои ученици и значително по-нисък.

„Учениците им изкарват с до 2 единици по-ниска оценка чрез нашата платформа”, твърди Александър.

Така тази идея на Александър се превръща в най-добрия приятел на учителите и враг на учениците.

Приложението му има и безплатна версия, за да е достъпно за всеки учител. Готов е да плати цената на временната омраза от учениците, ако това ще ги накара да спрат да лъжат и другите, и себе си.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply