Токио ще пусне собствено приложение за запознанства

Столицата на Япония ще пусне свое собствено приложение за запознанства още това лято като част от усилията на правителството да стимулира спадащата раждаемост в страната, пише БГНЕС. .

Потребителите ще трябва да представят документи, доказващи, че са законно свободни, и да подпишат писмо, в което заявяват, че желаят да сключат брак.

Посочването на доходите е често срещано явление в японските приложения за запознанства, но Токио ще изисква документ с данъчно удостоверение, който да доказва годишната заплата.

„Научихме, че 70% от хората, които искат да сключат брак, не се включват активно в събития или приложения, за да търсят партньор“, заяви пред АФП служител на правителството на Токио, отговарящ за новото приложение.

Не е необичайно общините да организират събития за намиране на партньори в Япония, където раждаемостта спадна до нов минимум през 2023 г., но е рядкост местно правителство да разработи приложение.

За да се потвърди самоличността на потребителя, ще се изисква интервю,като част от процеса на регистрация за приложението в Токио, което е в тестова версия безплатно от края на миналата година.

Мненията за новото приложение са полюсни.

Миналата година в Япония са регистрирани повече от два пъти повече смъртни случаи от новородени бебета.

Ражданията са намалели за осма поредна година до 758 631, което представлява спад от 5,1%, сочат предварителните данни на правителството. Броят на смъртните случаи е 1 590 503.

Страната се сблъсква с нарастващ недостиг на работна ръка и министър-председателят Фумио Кишида обеща политики, включващи финансова помощ за семействата, улеснен достъп до грижи за деца и повече родителски отпуски. 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply