К-поп групата Seventeen ще стане „посланик на добра воля“ на ЮНЕСКО

К-поп групата Seventeen, една от най-популярните групи в света, ще стане „посланик на добра воля“ на ЮНЕСКО на 26 юни, съобщиха от Организацията на ООН за образование, наука и култура, цитирани от БГНЕС.

„Seventeen и ЮНЕСКО споделят едно и също желание да дадат възможност на младите хора да водят промените и да посрещнат предизвикателствата на нашия век. Освен това те вдъхновяват и подкрепят младите хора по света чрез своята музика и позитивна енергия“, коментира генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле от Франция.

Seventeen, южнокорейската група, основана през 2015 г. около тринадесет млади изпълнители, е втората най-печеливша група в света през 2023 г., след суперзвездата Тейлър Суифт, според Международната федерация на фонографската индустрия, предаде АФП.

Песните им са слушани милиарди пъти в платформата Spotify. Сингълът им „Don’t Wanna Cry“ е гледан повече от 275 милиона пъти в YouTube.

Ставайки посланик на добра воля на церемонията в Париж, Seventeen „ще се ангажира да използва таланта и гласа си, за да служи на ценностите и мандата на организацията“, заяви базираната в Париж ЮНЕСКО. По време на събитието „Одри Азуле ще даде (на групата) пътна карта за изтъкване на предизвикателствата, пред които са изправени младите хора, и за създаване на възможности за конкретна промяна чрез програмите на ЮНЕСКО“.

През ноември 2023 г. Seventeen изнесоха концерт в голямата зала на ЮНЕСКО в Париж. Всички 500 билета за събитието бяха разпродадени за по-малко от час.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply