Легендата на новозеландския и швейцарския ъндърграунд Дилейни Дейвидсън с извънреден концерт в София

И още в петъчно-съботния афиш на „Аларма Пънк Джаз“ в „Сингълс“: американското хеви-блус чудовище Left Lane Cruiser, „френските Рамоунс“ Les Lullies & специални гости „KAKE?“

 

Датите на събитието са:

  • 14 юни (петък) – 21:00ч. – Left Lane Cruiser + Дилейни Дейвидсън
  • 15 юни (събота) – 21:00ч. – Les Lullies + KAKE?

След макабрено-поетичния си концерт в Зала „Сингълс“ на НДК в сряда вечер готик-кънтри-блус бардът от Крайстчърч (Нова Зеландия) Дилейни Дейвидсън продължава към Велико Търново, където тази вечер (четвъртък, 13 юни, от 21:00 ч.) ще има концерт в арт-пространството „ТаМ“ със специален гост Илко Биров.

В края на софийския си концерт обаче той изненадващо обеща след Търново да се върне в столицата още в петък вечер и да се присъедини с кратък сет на сцената на „Сингълс“ (НДК, вход А4) преди американското хеви-блус дуо Left Lane Cruiser. Така кръгът се затваря и „Аларма Пънк Джаз“ тази седмица се превръща в един неволен фестивал, ако броим и съботния концерт (на същото място) на французите Les Lullies и KAKE?“.

Дилейни Дейвидсън е легенда на новозеландския и швейцарския ъндърграунд – поет с китара (понякога и с барабани или тромбон) и с цял куфар с призрачни истории, бивш член на легендарните Dead Brothers, дарк-фолк, готик-кънтри и пънк-блус проповедник, сподвижник и духовен брат на Reverend Beat-Man с осанката на по-млад братовчед на Том Уейтс и The Tiger Lillies от другия край на света (и по-голям брат на маори-каубоя Марлон Уилямс, за когото Нова Зеландия, разбираемо, съвсем не е „другият край на света“), накратко: One Man Ghost Orchestra първа лига… С още цял чувал нови песни, написани след албума „Shining Day“, който Дилейни представи през 2019 у нас.

В сряда Дилейни  изсвири голяма част от новия си албум „Out Of My Head“, който излезе през март и е първият от пет години насам в дискографията на автора си. Можете да го чуете ТУК: https://delaneydavidson.bandcamp.com/album/out-of-my-head-2 . Такава ще е програмата и в Търново днес (а какво ще бъде в петък… още гадаем).

LEFT LANE CRUISER са от Форт Уейн, Индиана, и ще свирят за първи път на българска сцена този петък. Фредрик „Джо“ Еванс IV (китари, вокали) и Брен „Наденичата лапа“ Бек (барабани, беквокали), са на голямо европейско турне, което този път стига и до нас благодарение на фестивала Bad Music Boogaloo и с препоръките на големия приятел на „Аларма“ Джеймс Лег (с когото, както знаете, Left Lane Cruiser издаде и съвместен албум преди малко повече от десетилетие, а именно: Painkillers“ – с едни от най-оригиналните препрочита на музиката на Джими ХендриксХаунд Дог ТейлърУили ДиксънТадж Махал и Джон Лий Хукър, правени през това хилядолетие в световен план).

Left Lane Cruiser записват и изадват за Alive Records и също идват в София със съвсем нов албум – Bayport BBQ Blues, който излиза в началото на настоящото турне – на 7 юни, точно седмица преди софийския концерт на 14 юни). Албумът е посветен на паметта на Крис Джонсън, Deep Blues Festival.

LES LULLIES идват в събота вечер (15 юни, 21:00 ч.) в „Сингълс“ по покана на „Аларма Пънк Джаз“ & Blood Becomes Water, които обединяват сили за първи път от миналата пролет насам, когато поканиха Кинг Аутоматик, отново французин, за два концерта – напук на твърденията на британските комици Смит и Джоунс, че „французите не могат да правят рокенрол“.

Бандата от Мoнпелие (поименно Франсоа БерарМанюел МониеРомео Лашасен и Тибо Соне) е една от най-ярките гаражни рокенрол групи на знаковия лейбъл Slovenly Recordings на този континент и пристигат специално за вас в събота вечер, ако в петък вечер ви е било малко с Left Lane Cruiser в „Сингълс“.

Ще бъде сурово! Ще бъде автентично! И със сигурност ще чуем любими песни от дискографията на бандата като UFOZero Ambition и Animal.

Партито ще започне още в 19:00 на терасата пред клуба с музикална селекция на Blood Becomes Water, а на сцената вътре в 21:00 преди гостите ще излязат „КАКЕ?“, една от любимите българско-британски групи от пънкари-сюрреалисти, които преди броени дни представиха и ново ЕР, че и филм.

ФЕЙСБУК-СЪБИТИЕ за петък (15 юни) :: Left Lane Cruiser + Дилейни Дейвидсън: https://www.facebook.com/events/7330208797102298

БИЛЕТИ: https://epaygo.bg/1260469935 (и на касите на EasyPay)

ФЕЙСБУК-СЪБИТИЕ за събота (16 юни) :: Les Lullies + „КАКЕ?“: https://www.facebook.com/events/1013045406849576

БИЛЕТИ: https://epaygo.bg/4043401480 (и на касите на EasyPay)

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply