Селин Дион призна за злоупотреба с „много опасни лекарства“

Селин Дион разказа за прекомерната си употреба на „много опасни лекарства“ преди излъчването на документален филм за болестта, която я е държала далеч от сцената. Певицата разказва за това в интервю за френска телевизия.

56-годишната канадка от години се бори със синдрома на скованата личност (SPS) – автоимунно заболяване, за което не е известно лечение и което причинява остра болка, затруднено движение и спазми. Тя не е в състояние да изнесе концерт от 2020 г. насам.

Amazon Prime Video ще излъчи този документален филм, озаглавен „Аз съм: Селин Дион“, от 25 юни.

Когато болката става прекалено силна, по причина, която не знае до края на 2022 г., квебекската певица споделя пред френския телевизионен канал: „Отмених много концерти, намерих се да лежа, да вземам лекарства… Може би ще опитам с противовъзпалително, спазмолитично или нещо друго“, пише БГНЕС.

„Започнах с малки неща, докато не се стигна до… много опасни лекарства, за да продължа“, обяснява тя в това интервю, записано през май в Лас Вегас (САЩ).

Запитана от журналистката Ан-Клер Кудрей дали е взимала „Валиум“ (диазепам, бензодиазепин), Селин Дион отговаря: „Да, наред с други неща“.

„Без да имате поставена диагноза. Така че в началото това помогна малко. Но много бързо дозите трябваше да се увеличат“, продължава тя. „А когато достигнеш опасно ниво на лекарствата и те вече не действат, имаш два избора: продължаваш или спираш да дишаш и това е краят“.

„Не преминавайте през болката сами (…) Съгласете се да говорите за това, но и да потърсите помощ. Не страдайте сами“, призовава певицата.

Селин Дион, чието име беше предложено в началото на юни от Le Canard enchaîné като един от артистите, които ще изнесат концерт на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж на 26 юли, потвърди увереността си, че един ден отново ще изнася концерти. „Не знам кога. Но ще се върна на сцената“, каза тя.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply