Дадоха старт на делото срещу Алек Болдуин

Делото за стрелбата на снимачната площадка на филма „Ръжда“ влиза в съда. Във вторник бяха избрани 16-те съдебни заседатели, а актьорът Алек Болдуин ще отговаря за непредумишленото убийство на операторката Халина Хътчинс, съобщава Асойшед прес (АП).

Петима мъже и 11 жени бяха избрани от специалните прокурори на окръг Санта Фе и екипа от адвокати на актьора. Те ще трябва да решат дали Болдуин е извършил престъплението.

Припомняме, че през октомври 2021 г. – по време на репетиция на една от сцените във филма, се произведе изстрел от револвер в ръката на актьора, докато той го е насочил към операторката Халина Хътчинс. В следствие на това тя умира, а режисьорът Джоел Соуза е ранен.

Представители на медиите не са били допуснати в съдебната зала, когато адвокатите произнасят пледоариите си през съдебните заседатели, съобщават световните агенции.

66-годишният Алек Болдуин може да получи до 18 месеца затвор, ако съдебните заседатели единодушно го признаят за виновен. Ето защо е било важно за адвокатите на актьора, какви хора ще бъдат подбрани.

Алек Болдуин е звездата от десетки филми и е популярна личност от 35 години. Той е пристигнал в съдебната зала с екип от четирима адвокати. На задните редове са били също така съпругата му Хилария Болдуин, най-малката му дъщеря и брат му Стивън – част от актьорския състав на филма „Обичайните заподозрени“.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply