img

Знаете ли как завършва любимата на всички анимация „Том и Джери“?

/
/
/
loading...
„Том и Джери“ е една от любимите анимационни поредици и макар да е една от най-отдавна създадените, до днес има милиони фенове по света.

Малко обаче са тези, които знаят, че епизод „Blue Cat Blues” е считан за финал на поредицата, защото показва края на Том и Джери.

Всъщност, всеки епизод си има своя история и действието се развива независимо от това в останалите. Макар технически да не е последен, „Blue Cat Blues” се счита за финал и един от последните епизоди, произведени в студиата на MGM.

Смята се, че създателите на поредицата са знаели, че тя няма да продължи дълго, затова искали да направят заключителен епизод за Том и Джери. Той се отличава по много причини, но най-вече с това, че е един от най-мрачните и депресиращи епизоди в историята на детските анимации.

Епизодът започва с Том, който стои депресиран върху жп релсите. Това е един от редките случаи, когато Джери всъщност говори и разказва историята. Джери обяснява причината да се стигне до тук. Разбираме, че той изпитва съжаление към Том, който е влюбен в бяла котка. Тя първоначално отвръща на чувствата му, но по-късно избира богатия котарак Буч.

Blue Cat BluesЗа да я впечатли, Том й купува подаръци и се съгласява да стане роб до края на живота си. Той остава с разбито сърце и дългове, затова решава да сложи край на живота си. Джери не се опитва да го спаси, защото смята, че това е единственото, което би го направило щастлив.

Скоро Джери започва да си спомня за своето момиче и се успокоява, че поне тя му е останала вярна. Тогава обаче я вижда с друг мишок и думите „щастливо женени“, написани на колата им. Това разбива сърцето му и той решава, че няма за какво да живее.

След като в края на епизода Джери преживява същото като Том, той решава да се присъедини към приятеля си на релсите. Сцената притъмнява, докато чуваме звука от идващия влак. Смята се, че тази сцена бележи края на живота на Том и Джери.

Това е единственият трагичен епизод. За да избегнат скандал, Cartoon Network и Boomerang забраняват излъчването на епизода, заради темите за алкохол и самоубийство.

Макар Том всъщност да пие мляко, за да притъпи болката, ясно е, че млякото в случая е заместител на алкохола. Това е и един от малкото епизоди, в който Джери се опитва да спаси Том, като го умолява да не пие.

Технически последният епизод от оригиналната поредица е номер 114 и е излъчен през 1956 г. Той не се отличава с нищо особено, което да го направи финален. Всъщност е напълно обикновен епизод, което е още една причина „Blue Cat Blues” да е считан за финал на поредицата.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *