приказно красиви места

14 приказно красиви места, които задължително трябва да видите (снимки)

Когато искаме да се отпуснем на почивка, много от нас често избираме най-популярните места, където всеки вече върви без много предвидливост.

По някаква причина, ние мислим : “Колкото повече туристи, толкова по-добре трябва да бъде.” Но това не винаги е вярно. По цял свят, има голям брой места, подобни на истински рай на Земята, но което е странно, все още не са станали много популярни сред пътуващите.

От Girl.bg избрахме за Вас 14 напълно магически места, където ще бъдете в състояние да се измъкнете от този шум и суетата на тълпите и наистина ще се насладите на спокойствието.

Хосе Игнасио, Уругвай


Само 300 души живеят в Хосе Игнасио, но през зимата (тоест, през лятото в Южна Америка), този град е задръстен с латиноамерикански суперзвезди, като Шакира. Ето защо можете да намерите такива неща, като луксозни хотели и модни ресторанти там. Хосе Игнасио е перфектното място за хора, които разполагат със средства, за да се радват на малко лукс, но жадуват за личен живот.

Ко Ронг, Камбоджа


Ако искате почивка от цивилизацията, тогава определено трябва да посетите остров Ко Ронг. Няма небостъргачи, шум или коли. Има само мълчание, няколко мирни рибарски селища, и девствена природа. Ко Ронг понякога се описва като “Тайланд преди 20 години.”

Бангладеш


Бангладеш е поразително красива земя с разнообразна култура и богата история. Туризмът не е особено добре развит сектор на икономиката тук, въпреки че има много интересни места: Махарадж имения, най-голямото в света мангрово крайбрежие, както и най-дългият плаж на планетата.

Амбра Caye, Белиз


Островът на Амбра Caye има богата история. В различни периоди, индийски маи, ловци на китове и пирати са живели там. Амбра Caye днес привлича гмуркачи от цял ​​свят – разположен в близост до бариерен риф, който е вторият най-дълъг риф в света.

Мианмар


Мианмар, известен също като Бирма, е малка страна в Югоизточна Азия. Думата “Мианмар” означава “бързо”, и има добра причина за това: Само около 300,000 души са посетили страната през 2010 г., но три години по-късно, броят им е нараснал до над 2 милиона туристи.

Роатан, Хондурас


Круизни линии започнали да посещават бреговете на острова едва през 2005 г. Истината е, че може би защото Хондурас не е едно от най-безопасните места в света. Роатан започва да набира популярност с появата на водолази, които идват на острова, за да видят мезоамериканския бариерен риф.

Пулия, Италия


Почивка в Пулия със сигурност ще бъде запомняща: лазурното море, червената земя, златни залези, и най-важното, много гостоприемни местни жители. Има много интересни места, които можете да посетите: Замъкът Бари, базилика на Санта Кроче .

Замбия и Зимбабве


Да, знаем – това невероятно красиво място, Виктория Фолс вече е известно на всички. В близост е разположен Национален парк Хванге. Паркът е огромен -. 14 600 кв км. Има езера, редки растения и диви африкански животни и птици. Хваге е горд със своите слонове (има повече от 30 хиляди от тях има).

Бусан, Южна Корея


Докато ордите от туристи все още се отправят за Сеул е добре да посетите втория по големина южнокорейски града, Бусан. Той често бива наричан “лятната столица на Корея” заради многобройните си плажове.

Манила, Филипините


Манила е вторият по големина град във Филипините. Там можете да намерите напълно вкусна и евтина храна. A вечеря три-степенно меню в Манила ще ви струва само $ 18, докато в почти всеки друг голям град вие ще получите едно и също нещо за $ 95. В града има и много атракции: стари църкви, красиви дворци, манастири и музеи.

Фу Куок, Виетнам

Фу Къок е просто рай. Островът е заобиколен от снежнобели пясъчни плажове, води чисти като кристал, и изумрудено зелени джунгли. Тук можете да се гмуркате, кану-каяк и посещение на различни ферми.

Йорк, Великобритания


Йорк е един от най-красивите и древни градове в Англия. Той има всичко, което трябва да има в един английски град – заведения, чаени барове, кафенета, църкви, стари сгради, и така нататък. Една от основните атракции на Йорк е наистина великолепната катедрала (тя е на повече от 500 години).

Кеп, Камбоджа


В началото 1908 г., Кеп е любимата дестинация на френския елит, живеещ в Камбоджа. Той е известен с фантастичните си ресторанти и скъпи вили. Но след години на гражданска война, колониалната Ривиера беше оставена в руини. Въпреки това, в днешно време Кеп е чудесно място за почивка.

Салинас Грандес, Аржентина


Тази пустинята е в действителност много богата на сол, с дължина 250 км и 100 км ширина. Когато вали, тя се превръща в гигантско огледало. Въпреки че много железопътни линии и пътища преминават през Салинас Грандес, все още се смята за недостъпно и следователно не толкова популярно място сред туристите.

Ponichka.com

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply