вредни навици

Трябва да престанете с тези ВРЕДНИ НАВИЦИ, защото те привличат бедност, болести и проблеми!

Много неща, които правим, влияят вредно на нормалния ни живот.

Фън Шуй препоръчва на определени места в апартамента да се изчисти и поддържа чисто.

Обикновено подреждане: сортирайте нещата така, че всички да имат своето място, ремонтирайте развалените неща, хвърляйте всичко, което е остаряло и всичко, което не използвате, всичко, което не ви харесва или не го ползвате дълго време.

Ако не го направите, тези неща, влизат в човешкото био-енергийно поле, предизвикат дезорганизираност, хаотично мислене, а следствие на това и други проблеми..

Навикът да пазим, складираме и събираме ненужни неща, които не използваме (под предлог, че може би един ден ще ни потрябват) показва, че дълбоко в себе си ние имаме навика да пазим страх, тъга, недоволство, грижи.

По този начин изпращаме две съобщения на своя мозък и живота си: да не вярваме в утрешния ден и да не мислим, като ново и по-добро ни предстои.

Докато материално и емоционално се придържаме към старите безполезни чувства, няма да има място за нови възможности.

Тенденцията на пренаселеността в пространството (понякога по очевидни причини, когато повече членове живеят в малък апартамент) е свързана с инстинкт на самозащита и освобождаване от други чувства на несигурност.

Нещата под леглото се отразяват лошо на здравето , а необходимостта нещата да се подредят на рафтове (особено тези над работните столове и легла) ще предизвикат постоянно трептене от нещо неочаквано.

Когато е претрупан центъра, североизток или югозапад от живото пространство, тогава сме прекалено загрижени за своето здраве и често застрашаваме функцията на панкреаса, стомаха и далака.

Бъркотията на запад или североизток често ни поставя в конфликтни ситуации заради неконтролираност, а белите дробове и дебелото черво стават чувствителни точки.

Претъпкан север ограничава нашите възможности, пречи ни ясно да изследваме нашите чувства, имаме страхове и проблеми с бъбреците.

Изток и югоизток на пренаселените неща ще ви отвърне от нерешителност, объркване, потиснат гняв, но и дисфункция на черния дроб или жлъчния мехур.

Бъркотията на юг приема неприятно и насилствено поведение, липса на признание, омаловажаване и нарушения в работата на сърцето, тънките черва и имунитета.

Когато пазим нещо, всъщност мислим за необходимостта, нищета, вярваме, че утре ще ни липсва и че няма да можем да си го позволим.
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply