какво усеща човек когато умира

Какво усеща човек, когато умира – вижте как да разберете идва ли края!

Смъртта идва по различен начин, но обикновено се проявява като остър недостиг на кислород в мозъка.

Ако притокът на окислена кръв към главата бъде спрян, човек губи съзнание след десет минути. Когато човек се дави, той усеща, че потъва и инстинктивно започва да се мята на повърхността на водата. Смъртта настъпва бързо. Той се бори не да повика за трае лед което потъва и се задържа без да вдишва още минута и половина.

Инстинктивното движение на дробовете го кара да си отвори устата и така поглъща вода, следва кашляне и по-голямо поглъщане на вода. Водата в белия дроб блокира газовата обмяна и това води до чувство на парене в гърдите, защото водата преминава по дихателните пътища.

След това настъпва чувството на спокойствие заради началото на загубата на съзнание поради недостиг на кислород.

Инфарктът не винаги атакува внезапно и следва бърза смърт.

Повечето хора не звънят веднага на бърза помощ, а чакат от два до шест часа. Жените почти никога не звънят, защото те са свикнали с признаци от типа на гадене.

Десет секунди след спирането на сърдечния мускул човек губи съзнание и минута след това вече е мъртъв. В болниците могат да го върнат към живота с помощта на дефибрилатор и други методи.

Когато е налице обилно кръвотечение, човек умира за няколко секунди или часове. Загубата на половин литър кръв предизвиква безпокойство и слабост, а на два литра – световъртеж и объркване, а след това и припадъци.

При пожар димът и огънят изгарят дихателните пътища, като лишават човек от възможността да диша. Освен от самото изгаряне, хората умират и заради отравяне от газовете и липса на кислород.

Те водят до главоболие и сънливост, а след това и до изпадане в безсъзнание.
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply