img

Всяка домакиня трябва да може да я прави бохча с пилешко – ще си оближете пръстите!

/
/
/
Loading...
Необходими продукти за бохча с пилешко:

400 гр. пилешки гърди
200 гр, гъби
50 мл. бяло вино или розе
50 гр.топено сирене
5-6 кисели краставици
200 гр.заквасена сметана
100 гр.кашкавал
1 готов селски хляб
подправки: сол, кимион, черен пипер, къри, риган

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган сложете малко олио, когато се сгорещи добавете пилешкото и гъбите. Задушете ги за кратко, добавете виното, киселите краставици и топеното сирене.


Когато виното се изпари, добавете сметаната и гответе на бавен огън докато се сгъсти.

Накрая добавете подправките.

Махнете част от повърхността на хляба и го издълбайте. Напълнете го с плънката. Сложете кашкавала и още топено сирене и запечете за около 10 минути във фурната на горен реотан. Внимавайте да не прегорите Бохчата.

Сложете капачето отгоре.

Коментирай чрез Facebook
loading...
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *