как да се отървем от кърлежите

Супер трик! Вижте как да се отървете от досадните кърлежи!

В топлите летни и пролетни дни има само един недостатък –  неприятни насекоми  , които жадуват за кръв. От особена опасност са кърлежите.

Ако обичате дейности на открито и прекарвате много време на открито, или в почивните дни, за да пътувате на пикник със семейството, много е вероятно да ви споходи някой.

За да усещате само радост, не е нужно да мислите за потенциалните  опасности от ухапване от кърлеж, защото ще ви разкажа за един трик. И вече можете да се досетите,  да се предотврати този проблем много лесно!

средство за кърлежи за кучета у дома

Ефективни средства за кърлежи

Всичко, което трябва да имате, е обичайната ролка за почистване на дрехи и етерично масло. Добавете към нея много малко етерично масло. Просто го направете равномерно и леко, само за да не цапа дрехите. Преди да отидете на разходка в парка или да отидете в природата, минавайки ролкови няколко пъти нещата, които ще носите.

средство за кърлежи за кучета у дома

Само трябва да знаете, че не с всяко етерично масло става. Представяме на вашето внимание 5-те най-ефективни масла за контрол над кърлежите.

ПОДХОДЯЩИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ

EВКАЛИПТ: Eвкалиптовото масло може да се използва самостоятелно или в комбинация с лимонена трева масло, като репелент всички насекоми

ЛИМОН: Това масло се счита за особено ефективно за контрол над кърлежи, бълхи и въшки дори.
МЕНТА: Това основно масло е токсично за насекомите и е ефективен естествен репелент.
ЛАВАНДУЛА: Най-невероятното нещо е, че хората обичат аромата на лавандула, но кърлежите не могат да го понасят. Нещо повече, това се отнася и за въшки и комари.
МАСЛО ОТ КИТАЙСКА МАГНОЛИЯ: То има ЛЕК цитрусов аромат и е естествено средство за защита от бълхи и кърлежи.

 

кърлежи средства

В този  метод, контрола над кърлежите  има друг хубав бонус – помага за отблъскване на комари и мушици. Поради факта, че сте поставили етерично масло върху дрехите си с валячето, за вас и за другите, няма да бъде ненатрапчив мирисът.

Също така, някои хора просто ползват вода, смесена с етерични масла и приложена към тялото като спрей. Но при контакт на тялото с маслото, то може да предизвика дразнене на кожата.

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply