домашно сирене крема

Как да си направите сами ИСТИНСКО сирене крема (рецепта стъпка по стъпка)

Това домашно крема сирене става невероятно вкусно, а е и доста лесно!

Предлагаме ви рецептата за домашно крема сирене. Прави се лесно и няма нищо общо с купешкото, което го развалиха. Веднъж само си направете от него и няма да дадете и лев за онова от магазина.

Какво ни е нужно:

Трябват ни половин кило извара, едно яйце, сто грама масло, половин лъжичка сода за хляб, една лъжичка сол.

Първо е необходимо да си разбием изварата с помощта на пасатор, за да стане гладка. След това я смесваме с останалите продукти – яйцето, маслото, солта и содата бикарбонат.

Получената смес, която сме разбъркали хубаво преди това, я слагаме на водна баня на котлона. Не забравяме да я разбъркваме непрекъснато, докато видим, че сместа започне да се разтопява.

Ако желаете, в този момент може да добавите вътре и малко копър, магданоз или някаква друга подправка – според личния си вкус и предпочитания.

Когато вече е готово, сваляте го от водната баня на котлона и го оставяте да се охлади. Необходимо е да е наистина добре охладено, за да е идеално за консумация. После спокойно си го мажете вече на филийка или го добавяте към ястия, салати и къде ли не.

Това домашно крема сирене има точния вкус от детството.

Сами ще се уверите, когато го опитате. И гарантираме, че повече никога няма да си давате парите за купешките боклуци. Които стават все по-развалени от ден на ден.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички! Не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply