тесто за бисквити

Откакто свекървата ме научи да си правя ТЕСТО ЗА БИСКВИТИ забравих за купешките – научете се и вие (РЕЦЕПТА)

Опитвала съм всякакво тесто за бисквити, но това “надмина” всичко! Бисквитките се разчупват леко, след като ги опитате.

Харесвате ли ронливи бисквити? Тогава ги пригответе!

Ще ви трябват:

Краве масло – 250 грама (на стайна температура)
Пудра захар – 0,5 чаша
Олио (без мирис) – 1/3 чаша
Нишесте – 4 супени лъжици
Брашно – 3,5 чаши
Ванилова захар – 1 пакетче (10 грама)

Приготвяне:

За тази рецепта не са ви нужни нито яйца, нито бакпулвер.

Смесете маслото на стайна температура, захарта и олиото. Разбийте всичко добре с миксер. Добавете нишестето, разбъркайте отново с миксер.

Добавете чаша брашно и смесете с миксера. След това добавете още една чаша брашно, но сега разбъркайте с лъжица. Изсипете още 1 чаша брашно и замесете тесто. Месете, докато се получи еднородна маса. Добавете последната половин чаша брашно. И домесете.

Разделете тестото на 3 части. Всяка част оформете на руло и нарежете с нож на парчета. Поставете парчетата тесто върху хартия за печене. Печете при 180 градуса до покафеняване (от 10 до 15 минути, в зависимост от фурната). Овъргаляйте бисквитките с пудра захар, най-добре докато са все още горещи. Разбира се, бъдете подготвени за това, че бисквитките са ронливи. И когато ги опитате… определено ще се насладите на нещо много вкусно!

В допълнение, няма проблеми да ги охладите в хладилника. С една дума, тези бисквити ще станат вашите любими!
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply