img

Помните ли Теди – изпълнителката на „Ласмаги, джасмаги“? Вижте как живее днес!

/
/
/
Ласмаги, джасмаги, дискотеки, маратони… тонколони, монколони, акордеони, макордеони… GET UP У! GET UP У!“ Кой не помни култовия текст на лютия кючек на чалга дивата Теди?

Уви, днес авторката на гьобека тъне в мизерия и едва свързва двата края, научи HotArena. Бившата певица покрива режийните си разходи в края на месеца от бакшишите, които припечелва като сервитьорка в кафене до автогарата в Ямбол, пише „Всеки ден“.

Теди започва кариерата си като вокалистка на местната формация „Зорница“.

В началото музикантите изпълняват предимно фолклорни произведения, но в мутренските години решават да се преориентират стилово и още с първата си песен, макар и абсолютно безумно, постигнат невероятен успех.

Хитът им „Ласмаги джасмаги“ започва да дъни от колоните на всеки битак или продавач на касетки по магистралата, а Теди с гордост си спомня, че издаденият й тогава от продуцентска къща „Милена рекърдс“ албум се е продал в тираж над 120 000 броя.

От златните години на кариерата си тя няма и скътан лев, а въпреки високия тираж на албума й тя получила мизерни стотинки, тъй като всичко отивало в лапите на продуцентите.

Така изпълнителката на „Ласмаги джасмаги“ останала на улицата без работа и започнала да чука от врата на врата, за да подпише нейде договор. Ходила дори при шефа на „Пайнер“ – Митко Димитров, но по това време той тъкмо преценил, че е време да започне да прочиства фирмата си от чалга и да гради модерен фолк, заради което и отказал контракт.

Ще не ще, Теди заминала да търси късмета си в чужбина.

Гурбетът й първо започнал на кораб към швейцарска фирма, но липсата на разнообразие в репертоара й накарало шефа й да я уволни. След това за кратко тя се препитавала като берачка на ягоди в Англия, трудила се и като болногледачка на възрастни хора в Германия, минала и през кухнята на гръцки ресторант, докато накрая животът не я запратил отново в родния Ямбол.

И сега някогашната чалга звезда се разписва срещу 300 лева месечно, като бакшишът й на ден възлизал между пет и десет лева.

Коментирай чрез Facebook
loading...

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: