Хю Хефнър

На 91 години си отиде легендарният Хю Хефнър!

Основателят на американското списание за мъже „Playboy” почина днес на 91 години. Новината бе обявена преди минути на страницата на изданието в „Туитър“.

„Американската икона и основател на „Playboy” Хю М. Хефнър почина днес. Той бе на 91 години“, съобщиха от екипа му, като под информацията бе поместена и снимка на Хефнър с негов цитат, гласящ „Животът е твърде кратък, за да изживяваш чужда мечта“.

„Баща ми живя изключителен и силно въздействащ живот като медиен и културен пионер и водещ глас зад някои от най-значимите социални и културни движения на нашето време в защита на свободата на словото, гражданските права и сексуалната свобода“, заяви пред сп. „Пийпъл” и сина му Купър Хефнър, който заема поста главен творчески директор на „Playboy” през последните години.

Еротичното сп. „Playboy” е едно от най-популярните в цял свят.

Първият брой излиза в тираж от 51 000 през декември 1953 година с Мерилин Монро на корицата. Това, което го издига на върха като една от най-разпознаваемите американски марки още през първите години на издаването е смелостта да говори открито за сексуалната свобода, но междувременно и да окуражава интелигентния диалог между представители от различни социални, философски и религиозни сфери. Освен това дълги години журналът е арена за изява и на едни от най-известните и емблематични писатели в историята като Рей Бредбъри, Артър Кларк, Хънтър Томпсън, Иън Флеминг, Габриел Гарсия Маркес, Кърт Вонегът, Харуки Мураками и много други.

Днес „Playboy” се печата в над 30 страни от Европа, Азия, Северна и Южна Америка и Африка.
Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар