вълна от споделяния

Песента на това малко момиченце предизвика истинска вълна от споделяния от всички българи по света!

Едно момиченце от Варна събира почитатели със звънкия си глас в YouTube.

То се казва София Иванова и вече има десетки почитатели. Песента със заглавие „Хубава си моя горо” разплака хиляди българи, пръснати по целия свят.

Малката София е второкласничка във Варненското музикално училище и свири на флейта при музикалния педагог Николай Йорданов.

Екипът, който работи с детето, е избрал за снимачен терен на „Хубава си моя горо“ красивите пейзажи край Крушунски водопади, Орфеевите скали, Долината на розите, Побитите камъни и др. Оказва се, че София свири и на пиано, освен това пее в детския хор „Морски звездички”. Гозманова е корепетитор в състава и когато през 2012-а чува как пее детето, веднага я кани да се включи в хора.

Диапазонът на гласчето й се разви естествено до две октави и половина“, казва музикалният педагог на детето Десислава Гозманова.

„Тогава Софи беше едва на 4 годинки – спомня си педагожката. – Рядко се случва дете на тази възраст да прояви толкова категорично своите заложби и талант, но нейният глас, в който пеят сякаш хиляди камбанки, придаде яснота и чистота на цялостното звучене на детския хор. Много бързо Софи се превърна във водеща певица на „Морски звездички“, а често пееше и като солист, пише Блиц

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply