джип със 100 години гаранция

Германия пусна на пазара военен джип със 100 години гаранция (снимки)

Германската компания Partisan Motors представи нова и много странна джипка, предназначена за военните.

Наречен Partisan One, свъдеходът изглежда като остъкление на тераса в панелка, но създателят му д-р Юри Постников твърди, че е евтин и бърз за производство, както и изключително здрав.

Самият Постников признава, че дизайнът на возилото е доста примитивен.

Линиите на Partisan One са като на два скрепени кашона, като никъде няма да срещнете и една заоблена извивка, дори и при челното стъкло, което е като на дограма. Но пък целта е да имате „най-добрата кола за най-лошите пътища на света“, пише OFFNews.

<strong class='keys'>Джип</strong>ът изглежда като остъкление на тераса в панелка, но е евтин и изключително здрав

Тъй като джипът е предназначен за военно возило, оцеляването е основен приоритет. Кръглите отвори по цялото купе играят ролята на точки за закрепване на бронирани листове. Подобни местенца има и под шасито, за да се монтира V-образна броня, пазеща от мини и други наземни взривове.

Под ъгловатите панели на купето е раззположена тръбна рама от високоякостна стомана и усилено окачване.

Фирмата все още не е заложила на конкретен двигател, но според Постников ще може да се монтират различни напречно- и надлъжно разположени агрегати. Първото предложение на Partisan motors е за 2,8-литров италиански турбодизел, комбиниран с електромотор, но няма никакви подробности.

<strong class='keys'>Джип</strong>ът изглежда като остъкление на тераса в панелка, но е евтин и изключително здрав

Идеята зад създаването на тази кутия на колела е, че такова превозно средство ще е изключително просто за конструиране.

Макар в момента всъдеходът да е във версия с три врати, Юри Постников си го представя в най-различни модификации – триврата къса база, дълга база с 5 врати, пикап… Освен 4х4 версии, се предвиждат варианти с 6х6 и дори 8х8 задвижване. Другият плюс на Partisan One, че военните могат да поберат 5 разглобени джипа в стандартен контейнер и да ги откарат на бойното поле, където много бързо да бъдат асемблирани и готови за употреба.

<strong class='keys'>Джип</strong>ът изглежда като остъкление на тераса в панелка, но е евтин и изключително здрав

За автомобил, който все още не е в производство, от Partisan Motors се изказват доста смело, че One би могъл да служи в армията 50 или повече години, без нужда от подмяна. В допълнение, фирмата „предлага 100-годишна гаранция на целия автомобил, в допълнение към допълнително монтираните части“.

Е, може би е изхвърляне, но все пак подобна концепция може да се окаже подходяща за въоръжените сили на по-бедни държави, които не биха могли да си позволят скъпи машини като новия JLTV на САЩ или Mercedes G-Class.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар