дърво на желанията

Дървото на желанията може да сбъдне дори най-съкровените ви мечти – просто трябва да знаете тази техника!

Този метод е по книгата на Енодиа Джудит „Чакрите- Колелата на живота“.

За дървото „Калпатару“ или „Дървото на желанията“ се знае, че наблюдавайки неговото изображение, можем да сбъднем и най- смелите си блянове. Авторката на книгата дори предупреждава да сме сигурни в това, което желаем, защото наистина ще го получим. Над това дърво с олтар от скъпоценни камъни можем да кажем своето желание и да го почувстваме истински със сърцето си. След това обаче, трябва да се откажем от него.

Така вече магическото дърво ще си свърши работата и ще ни възнагради за превъзмогването на Аз- а, отвеждайки ни в истински желаното и мечтаното, където ограниченията на съзнанието нямат място.

Легнете удобно в спокойна обстановка, където можете да релаксирате. Изхвърлете всички ненужни мисли и се настройте за тази вълшебна медитация. Дишайте дълбоко, вдишване..и издишване…вдишване…и издишване…вдишване..и издишване. Осъзнайте биенето на сърцето. Вслушайте се в неговия ритъм.

Представете си как всяка пулсация на сърцето изтласква кръв в цялото тяло, в сложната мрежа от артерии и вени. Представете си всеки от тези пътища над сърцето като клони на някое дърво, а тези под него-като корените на дървото, изпълнени с живот. Следвайте пътя на кислорода, заедно с неговото изпомпване навън от сърцето, навън от гърдите, към раменете, надолу по ръцете, в дланите и обратно. Следвайте ги отново надолу в корема, краката, коленете и стъпалата и обратно нагоре през цялото тяло, дома към сърцевината. Всяка капка кръв, която преминава през сърцето, се връща, за да бъде освежена отново от въздуха, дъха, живота.

Вашето сърце е свещено дърво. Неговите клони са нишки от тъканта на живота, простиращи се из цялото тяло и след това навън в света. Подобно на кръвта, всичко, което се изхвърля навън, след това се връща отново при вас…центърът, сърцевината, точката на обновление.

Стволът на дървото, това сте вие-вашата сърцевина, вашето същество, вашият централен Аз.

От тази сърцевина, тръгват корените, основата на дървото. Техните пътища откриват храната и водата, които ви поддържат и ви снабдяват със субстанция. От тази сърцевина никнат клоните, а техните листа са желанията на сърцето. Те улавят слънцето и вятъра, които ви помагат да растете. Те цъфтят и дават плод, и падат на земята, за да пораснат отново. Всичко, което се проявява накрая се връща отново. Вдишвайте в сърцето си и усещайки неговата болка и радост. Усетете основата, върху която стои то-вашата среда, живота ви, работата ви. Почувствайте желанията на неговия дух-копнежа, болката, стремежа. Не определяйте този копнеж, а почувствайте неговата същност.

Нека чувствата нарастват, вдишайки ги.

Усетете ги в цялото тяло, пулсиращи навън, връщащи се, пулсиращи отново навън, пише pozitivninovini.com. Представете си, че в това дърво има ято гълъби. Всяка птица носи едно желания, което е скрито в сърцето ви. Промъкнете се вътре в дървото и повикайте с ръка, някой от гълъбите да се покаже, да кацне на ръката ви. Когато го стори, доведете гълъба в сърцето си и нека сърцето ви(не умът) да съобщи своите желания на птицата. Нека това да идва от копнежа.  Ако в ума се появят някакви конкретни образи-добре, но недейте специално да се стремите към тях. Трябва ви поне миг общуване с този гълъб в сърцето ви. Когато почувствате, че сте приключили, целунете птицата за довиждане и нежно я пуснете да отлети. Освободете я, за да свърши вашата работа. Нека си отиде, а вие забравете за нея. След това желанието ви ще бъде изпълнено, когато му дойде времето.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply