Врата насред дърветата

Стар поп откри мистериозна врата насред гората, но когато влезе вътре остана без думи!

Карло Креспи Крочи (Carlo Crespi Croci) е роден в Италия през 1891 година в малко градче под Милано.

От млад, той е запленен от мезоамериканската култура. Живее цял живот в южноамериканските джунгли, където покръства местните. По време на мисионерската си дейност, Отец Крочи търгува с местното население и натрупва внушителна колекция от древни артефакти.

Той изгражда близки взаимоотношения с тях, и те му показват различни тайни от стария свят, скрити дълбоко в джунглата.

Някои от изумителните артефакти, открити от свещеника

Това, което не се знае за него е, че през 1927г. той се натъква на нещо изумително в джунглата на Еквадор, където е заведен от местен шаман. Скрит от дебела растителност, дребният свещеник открива вход към подземен храм.

Когато влиза вътре, той осъзнава, че е попаднал в друг свят. Това била гробница, но не на хора.

Според разказа на свещеника, който е бил документиран в последствие, в подземния храм били положени тленните останки на гигантски хуманоиди, с ръст над 4 метра.

Това със сигурност били изключително важни кралски особи. По стените имало странни непознати за историята писания. Точно там свещеникът открил т.нар. „златна библия“ – документ от чисто злато – езикът е напълно непонятен за учените, подобни знаци не са срещани до сега.

Отецът е успял да измъкне и огромната корона на гиганта.

Това, което успява да вземе със себе си, Отец Крочи съхранява в колежа „Корнелио Мерчан“. През 1962 пожар опустошава колекцията и почти всичко е изгубено и разграбено. От гигантската корона няма и помен.

Великият изследовател отец Крочи напуска този свят през 1982 и отнася със себе си тайната на местонахождението на пещерата.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар