Видеозон

Миранда и Джош отидоха на видеозон, но и те, и лекарите се хванаха за главата от видяното!

Миранда и Джош Кроуфорд след дълги години брачен живот и множество безуспешни опити да се сдобият с дете се решават да потърсят съвет от лекарите.

Оказва се, Миранда има определени проблеми и трябва да се прибегне към изкуствено оплождане. Всичко минава успешно и се ражда първата им дъщеричка Джослин.

Но Джош и Миранда скоро решават, че Джослин трябва да има братче или сестриче и отново отиват в клиниката, информира ABC News.

Снимка от видеозонЗа да повишат шансовете за успех лекарите имплантират в матката на Миранда два ембриона. Това е стандартна практика – по време на първата бременност на Миранда лекарите постъпват по същия начин. Но този път и двата ембриона успешно започват да се развиват.

На първото изследване медиците потвърждават, че семейство Кроуфорд трябва да се готви за раждането на близнаци. Изображенията на видеозона обаче не били достатъчно ясни и затова лекарите заръчали на Миранда да дойде след 4 дни за допълнително изследване. Резултатите от новото изследване изненадват всички – в утробата на Миранда се развиват не една, а две двойки еднояйчни близнаци.

„Никога не съм срещал нещо подобно в практиката си. Даже при нормално зачеване шансовете за две двойки еднояйчни близнаци са 1 към 10 000. А в случая оплождането беше изкуствено”, пояснява д-р Джеймс Грифо.

„Когато научих резултатите от изследването бях шокирана, лекарите – също. На консултациите ми казваха, че шансовете за изкуствено оплождане са едва 60%, а тук резултатът бе 200%”, споделя Миранда.

„В началото се паникьосах, нямах представа как ще се справя с такава тумба. После се поуспокоихме, започнахме да посещаваме специални консултации. Там ни обясниха подробно как трябва да се грижим за няколко бебета едновременно”, допълва тя.

„Имаше моменти, когато ми се струваше, че ще се пръсна. На 20-та седмица от бременността изглеждах сякаш съм в деветия месец, бях просто огромна!”, спомня си Миранда.

Лекарите също били притеснени – бременност с четири бебета означава повишен риск.

За щастие всичко приключва благополучно. Раждането минава сравнително нормално и семейство Кроуфорд стремително нараства с четири здрави деца. Две момченца – Джексън и Джеймс и сестричките им Миа и Мадисън.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply