мъжете ще могат да раждат

Ново 20! Мъже с присадени матки ще могат да раждат бебета!

„Благодарение на трансплантологията мъжете ще могат да раждат деца буквално от утре. Присаждането на матка в най-скоро време ще стане достъпно както за мъжете, така и за жените“.

Това заяви президентът на Американското дружество за репродуктивна медицина Ричард Полсън, цитиран от РИА „Новости“ и БГНЕС.

Специалистът очаква, че търсенето на подобен вид операция ще бъде значително и свързва това с увеличаването на броя на трансгендерите и голямата популярност на смяната на пола чрез хирургическа намеса.

„Вие можете да направите това още утре. Има определени сложности, но не виждам никакви сериозни проблеми, които биха могли да направят тази процедура невъзможна“, заяви медикът на ежегодния конгрес по репродуктивна медицина в Сан-Антонио, щата Тексас.

Полсън отбеляза, че притежателите на присъдена матка ще могат да раждат само чрез Цезарово сечение. Освен това по време на бременността подобни пациенти ще трябва да преминат и курс по хормонална терапия.

Към днешна дата са известни 9 успешни операции за присаждане на матка. За водещи специалисти в тази област се смятат шведските лекари.
Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар