въпроси за бръсненето

Всички мъже трябва да прочетат ТОВА! 11 важни въпроса за БРЪСНЕНЕТО!

Повечето мъже мислят, че знаят как да се бръснат ефикасно.

Но ако всеки път когато дойде време да се обръснете тази процедура е свързана с раздразнение на кожата, порязвания и ужасно чувство, тогава може би има смисъл да се изследват някои от тънкостите на този процес.

Козметикът Армана Бердова отговаря на 11 важни въпроса за бръсненето.
1. Трябва ли да се бръснете всеки ден или е по-добре да се даде на кожата малко почивка?

Можете да се бръснете и ежедневно, но най-важното е да е правилно, така че да избегнете дразнене и порязвания.

2. Как да подготвим правилно кожата за бръснене?

Най-добре е да се съчетае процедурата с душ – можете да комбинирате тези два процеса или да започнете бръсненето веднага след това. Причината е, че парата и гореща вода помагат да се справите с процеса много по-бързо и по-ефективно: косми се омекотят, кожата става еластична и порите се отварят. Ако бързате и нямате време за баня, вземете топла, влажна кърпа и я сложете на лицето си в областта за бръснене, ще ви помогне да се справите със ситуацията.

3. Какво е по-добре – гел, пяна или специален сапун за бръснене?

Гелове или специалните сапуни за бръснене, съдържащи глицерин, плътно покриват кожата и осигуряват по-добро плъзгане на острието, за разлика от готовите пяни.

4. Какви средства не трябва да се включват в гелове и пяните за бръснене?

За да се избегне дразнене и възпаление, е желателно в състава на пяната и гела за бръснене да няма минерално масло. По-добре е да изберете продукти, които съдържат хидратирано натурално масло (маслини или бадеми). Също така е желателно да съдържат естествени противовъзпалителни съставки – екстракт от лайка, невен, алое.

5. По-добре ли е да се нанесат с ръце или четка?

Ако използвате крем или сапун за бръснене, разбира се, трябва да използвате четка за бръснене, най-добре с естествен косъм.

6. Мога ли да използвам парфюм след бръснене?

По-добре е да се избегне това, защото може да съдържа много алкохол, което ще предизвика дразнене и сухота по кожата. След бръсненето, ако нанасяте козметика, тя не трябва да съдържа алкохол, основната ѝ задача е да подхранва, омекотява и овлажнява кожата.

7. Как да се грижим правилно за кожата след бръсненето?

Изберете продукт след бръснене въз основа на вашия тип кожа и склонност към дразнене. Обърнете внимание на кремовете с витамин F, тъй като те са подходящи за всякакъв тип кожа. И витаминът перфектно се бори срещу възпалението, може да премахне отоци по лицето, да лекува рани и да предотвратява появата на акне.

8. Какво да правите, ако се нарязвате по време на бръснене?

Раните трябва да бъдат почистени и дезинфекционни, може да използвате водороден пероксид.

9. Как да използвате лосиона след бръснене и как да го изберете?

След бръснене трябва да почистите кожата, като от нея премахнете остатъците от косми и препарат – за тази цел е достатъчно само да се измие и да подсушите кожата с кърпа. Не забравяйте, че лосионът за бръснене се нанася върху влажна кожа. Малко количество от продукта трябва да се излее върху ръцете ви, след това да се постави върху лицето ви с леки потупвания. Когато избирате лосион, предпочетете добре известни търговски марки. Обърнете внимание на състава на продукта: за чувствителна кожа – лосиони с успокояващи съставки, витамин Е, без алкохол (или с намалено съдържание); За суха кожа – лосиони с масла са по-подходящи;и за мазнини – с антисептични компоненти.

10. Какво е по-добре да изберете – бръснач, обикновена самобръсначка или електрическа?

Бръсненето е ваш избор. Имайте предвид, обаче, че ако сте използвали бръснач или обикновена самобръсначка от дълго време, превключването към електрическа самобръсначка може да изглежда трудно и неефективно в началото. Проблемът е, че кожата трябва да свикне.

11. Как да се предпазите от обърнати косъмчета?

За да се справим с този проблем, бръсненето е необходимо да става по посока на косъма, като се избягва „контрата“ и също така се използват качествени продукти за грижа за кожата.

Източник: Zdrave.to

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар