img

Лекарство познато от 6000 години, споменава се в Омировата Илиада – ето какво лекува и как да се приготви!

/
/
/
loading...
Рецептата датира от преди 6000 години, а се споменава в Древна Гърция и Близкия изток. Наименованието, под което тази специалност е известно, е пастели.

Някои го наричат ​​“гръцка закуска“. Десерт или лекарство, това ястие се споменава в Омировата Илиада като Intrion. В Омировата Илиада intrion, или пастели се давал на Гръцките воини, преди да отидат в битка, за да имат енергия и сила, за сериозни усилия и борба .. Пастели са споменати в древните египетски писания, където приемали жените, за да се стимулират хормоналните жлези и засили сексуалното удоволствие и либидото. Известният гръцки писател и „баща“ на историята Херодот нарича пастели лекарство и деликатес в същото време, защото има толкова много лечебни свойства.

Какво означава пастели? Това е смесица от двете супер здравословнш храни – сусам и мед. Оригиналната рецепта е следната:

300 грама тахан (паста, направен от смлян сусам)
300 грама натурален пчелен мед

Комбинирате тези две съставки в купа. Двете съставки не са в твърдо състояние, но много интересно, когато се смесват, се втвърдяват в маса, която може да се моделира като пластелин. Направете топки или друга интересна форма.

Наредете ги в тава и ги оставете в хладилник. При смесването, можете да добавите и няколко счупени парчета ядки, бадеми, шам фъстък или лешници, ако искате. Някои го пекат, но това не се препоръчва, тъй като има голяма загуба на полезни съставки и се променя вкусът.

За да го използвате като лекарство, ви трябват по 2-3 топки на ден. Въпреки това ще бъде много трудно, когато видите колко е сладко вкусно. Бъдете умерени, тъй като все пак това е енергийна „бомба“.

Комбинацията от тези две съставки дава полезни компоненти като цинк, желязо, фибри, магнезий, калций, мед и редица витамини, особено Б група, и почти всички ключови съставки за здраве и живот.

Според проучването, комбинацията, която се създава от тези всички естествени съставки е ефективна за регулиране на кръвни липиди особено LDL и HDL холестерол. Пастели идеално действа за регулиране на нередовен сърдечен ритъм , високо кръвно налягане и по-добра циркулация. Той ще ви даде необходима енергия и сила за тежка физическа работа. Изследванията показват, че редовната употреба решава хроничната умора , тревожност и депресия и значително повишава либидото при мъжете и жените. Комбинацията има чудесен ефект при хроничен стрес и след три седмици редовна употреба.

Едно ново проучване потвърди предимствата на мед и сусам за намаляване на депресията, атеросклероза, множествена склероза и високо кръвно налягане. Пастели съдържа общо 182 елемента, които са полезни за здравето на тялото и е особено голяма концентрация на антиоксиданти, които предотвратяват развитието на рак и други сериозни заболявания на клетъчно ниво. Само една или две топки преди важно събитие ще ви даде сигурна енергия за здравето на целия организъм.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: