img

Знаете ли, че има град, в който заплатата е 1200 евро, няма престъпност и безработица и можете да купите къща само срещу 15 евро- вижте къде е това

/
/
/
loading...
В испанския град Мариналеда (южна Испания) няма полиция, престъпност и безработица.

Тук живеят само няколко хиляди души и те успели да изградят своя лична социално-демократична утопия.

маринадела

Местните жители дължат това постижение на своя кмет Хуан Мануел Санчес Гордийо. В разгара на финансовата криза през 2008 г. той организира граждански нападения в хранителни магазини, където те безплатно взели продукти, които не можели да си позволят да купят: масло, ориз, боб.

мариналеда

След всичко това, Гордийо не само не попаднал зад решетките, но станал кмет на града и успял да реализира социалистическата утопия.

Той съградил град, където храната и другите насъщни продукти са в достатъчно количество за всички.

мариналеда

В града има земеделска кооперация, в която работят почти всички жители. Печалбата се разделя по равно, а ежемесечно се падат по около 1200 евро на човек.

мариналеда

Кметът на града

Тези, които искат да изградят свой собствен дом, е необходимо да се явят в общината и да подпишат съответното споразумение.
Ако площта на жилището не надвишава 192 квадратни метра, за изграждането ѝ ще плати местната администрация.

Единственото условие е това: да плащате на властите по 15 евро на месец през останалата част от живота си. А къща, построена с парите на общината, собственикът може да продаде само на кметството.

Кметът Хуан Мануел Санчес Гордийо.

„Ние трябва да преразгледаме ценностите си, ценностите на обществото на потребителите.

Ако забравим за известно време за пари, егоизъм и индивидуализъм, можем да изградим едно много по-проспериращо, щастливо и справедливо общество.“ – казва Гордийо.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: