Светослав Аргиров пенсия

Ето така се живее на старини! Светослав Аргиров се уреди с 12000 лв. пенсия!

Нечувана пенсия от 6000 евро или 12 000 лева, ще получава единият от братята Аргирови – Светослав.

Огромната сума ще му бъде отпусната от Норвегия, където той работи и живее от години. Брат Аргиров е стигнал години за пенсия и ще се радва на такава, за каквато колегите му в България могат само да мечтаят.

Заради изгорелите архиви на „Концертна дирекция“ родните музиканти взимат мизерни суми.

В Норвегия Светослав е диригент на църковен хор и свири на орган. През уикенда забива по клубовете с рок банда и така пълни с още средства семейния бюджет.

„В Норвегия хонорарите са космически, в сравнение с тези в България, тъй като скандинавката държава е една от най-богатите в Европа, а стандартът е изключително висок. Пенсията ме държи тук, и разбира се при всяка възможност се връщам, за да се кача на сцената с брат ми“, казва Светльо. Съпругата му е детска учителка със заплата 4000 евро. Двамата живеят охолно и не се лишават от нищо. Живеят в огромна къща с 2 декара двор.

Светослв живее в Норвегия от 1996 година. Заминава в началото на демокрацията, когато двамата с брат му решават да прекратят кариерата си, пише всекидневник.

Благовест Аргиров споделя, че търсят нов дом за Светослв в България, който има намерение да се установи у нас и да продаде имота си в Норвегия, пише Пик.бг

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар