скрита камера в хосписа

Той сложи скрита камера в стаята на майка си! Това, което видя после е трудно да се опише с думи, но определено ще ви ядоса

Алцхаймерът е заболяване на мозъка, което бавно унищожава паметта и умението да мислиш разумно.

Телефонните номера и адресите става изключително трудни за помнене. Много познати неща се забравят и човек се губи в реалността. Понякога дори къпането и готвенето стават трудни за правене. Има моменти, в които личността успява да изплува, но се губи отново. Повечето хора нямат уменията да се грижат за толкова болни хора. Много често семействата изпращат болните си роднини в специализирани болници, където очакват, че срещу крупните суми, които плащат, ще се грижат за близките им по възможно най-добрия начин.

Над 5,4 милиона американци страдат от Алцхаймер и числото расте всеки ден.

Камил Парънт настанил 85-годишната си майка Хелън Макдоналд в специализирания хоспис „Сейнт Джоузев” в Онтарио, с надежда, че майка му ще получи възможно най-добрите грижи. Макдоналд страда от деменция и има нужда от някой, който да се грижи за нея постоянно.

След като отива на визитация на майка си и я вижда с насинено око, той става подозрителен и предприема мерки, за които не казва на никого. Той инсталира скрита камера в стаята. Това, което видял на нея се оказало обезпокояващо. Той наблюдавал камерата в рамките на три седмици, през които няколко човека от персонала тормозят майка му системно.

На едно от видеата се вижда жена, която сменя памперса на възрастната дама и се опитва да навре мръсните кърпи, с които я е избърсала, в лицето й.

В друго видео се вижда мъж, който бърше носа си с чаршафа й и после го оставя, без да го смени с чист.

На трето видео пък се вижда двойка, която се натиска докато възрастната жена лежи будна на леглото. Обезпокоеният син веднага сезира полицията, но не са повдигнати никакви обвинения. „Ако нараниш или тормозиш някого, трябва да отидеш зад решетките”, твърди мъжът.

И четиримата работници са уволнени, но не след дълго връщат едната жена на работа. Веднага щом Камил разбрал, че е върната, той мести майка си в друг хоспис.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар