Антонио Фернандес

Вижте как един милиардер направи всички от родното си село милионери – история за пример!

Когато умира на 98 години се оказва, че испанският милиардер Антонио Фернандес – основател на известната пивоварна „Corona“ – е завещал на 80-те свои съселяни общо 210 милиона долара – по около 2.6 милиона на човек!

Собственикът на селския бар споделя изумлението си от щедростта на милиардера, останал съпричастен към проблемите на винаги бедните жители на родното му село. „Ние винаги сме били безпарични, но сега всеки от нас може да започне свой собствен бизнес!“ – казва той.

Селото на Антонио Фернандес
Селото на Антонио Фернандес
Животът на Антонио започва в бедност – той е 13-то дете в твърде голямата фамилия Фернандес и се налага да започне работа вместо да учи.

На „христова“ възраст решава да опита късмета си в Мексико, където започва работа в склад на пивоварна компания с регионално значение. Благодарение обаче на изключителната си енергичност и настойчивост, само след двадесетина години, Антонио Фернандес се издига до поста генерален директор на компанията и я издига до една от най-мощните в света в областта на пивоварството, а марката пиво Grupo Modelo придобива извънрегионална известност.

Така милионите се трупат и неизвестното бедно момче се превръща в преуспяващ милиардер, който обаче никога не забравя „корените“ си!

Споделете тази история с приятелите си, за да видят повече богати хора, че никога не трябва да забравяш от къде си тръгнал!
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply