Сред рецептите за палачинки е лесно да се изгубиш. Някои използват кисело, други прясно мляко, трети смес, а четвърти – вода.
Но крайният резултат зависи не само от течните съставки, а най-вече от брашното. Днес сме ви приготвили един интересен метод за приготвяне на тънки палачинки , за които ще трябва не само брашно, но и нишесте. Няма значение какъв вид нишесте ще използвате – пшенично, царевично или картофено, резултатът ще зарадва всички палачинкови фенове!
Съставки:
600 мл вода
600 мл прясно мляко
1,5 чаши брашно
1,5 чаши нишесте
4 яйца
1 ч.л. сол
3 с.л.олио
3 с.л. захар
1/2 ч.л. ванилия
Приготвяне:
С помощта на миксер разбийте яйцата, постепенно добавете захарта, солта, ванилената захар.
Продължавайки да разбивате, изсипете на порции млякото, добавяйки постепенно брашно и нишесте.
Разтопете маслото на водна баня, добавете го в палачинковото тесто, разбъркайте добре и налейте на тънка струя врялата вода.
Оставете тестото за 30 минути да отдъхне и започнете да пържите палачинките.