img

От години така ги правя и обирам овациите – тънки като вестник, а не се късат! Естествено, че има чалъм – всичко е в тайната съставка:

/
/
/
Сред рецептите за палачинки е лесно да се изгубиш. Някои използват кисело, други прясно мляко, трети смес, а четвърти – вода.

Но крайният резултат зависи не само от течните съставки, а най-вече от брашното. Днес сме ви приготвили един интересен метод за приготвяне на тънки палачинки , за които ще трябва не само брашно, но и нишесте. Няма значение какъв вид нишесте ще използвате – пшенично, царевично или картофено, резултатът ще зарадва всички палачинкови фенове!

Съставки:

600 мл вода
600 мл прясно мляко
1,5 чаши брашно
1,5 чаши нишесте
4 яйца
1 ч.л. сол
3 с.л.олио
3 с.л. захар
1/2 ч.л. ванилия

Приготвяне:

С помощта на миксер разбийте яйцата, постепенно добавете захарта, солта, ванилената захар.

Продължавайки да разбивате, изсипете на порции млякото, добавяйки постепенно брашно и нишесте.

Разтопете маслото на водна баня, добавете го в палачинковото тесто, разбъркайте добре и налейте на тънка струя врялата вода.

Оставете тестото за 30 минути да отдъхне и започнете да пържите палачинките.

Коментирай чрез Facebook
loading...

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: