д-р димитров жоро плъха

Близки на д-р Димитров, който уби Плъха, разказаха съвсем друга версия за кървавия ужас – вижте истината!

Трябва да се промени законът – сега става така, че защитаваме престъпниците, а честните и добри хора отиват в затвора, коментира Йорданка Тонева, баба на съпругата на д-р Димитров пред Нова тв.

Тя е категорична, че не вярва на данните от Прокуратурата. ”Дали е в гараж, дали е в къща, това е твоя собственост, и то през нощта – и в два часа да ми влезеш в двора – за какво влизаш? Да крадеш“ категорична е тя. Близките на лекаря са категорични, че той не е заличавал следи и не е молил приятели да изтриват записите от охранителните камери.

Отричат и твърдението, че е наблюдавал крадеца в продължение на 30 минути.

Д-р Иван Димитров, който беше обвинен за убийството на крадец в Пловдив и беше освободен от ареста срещу мярка за неотклонение „подписка“ във вторник. На излизане той заяви: „Не се чувствам престъпник. Наистина не пожелавам на никой от вас, на никой българин, тия изроди, които постоянно се подиграват с нас“ и акцентира, че са го обирали над шест пъти. „Съжалявам за това, което се случи. Моят живот не е това, разбирате ли? Аз не съм убиец. Не искам това да става и не съм искал това да става. Два пъти ме рани с нож. Вижте, раните са ми по краката“, каза докторът и показа превързаният си глезен пред чакащите го репортери.

На въпрос дали наистина 30 минути е наблюдавал престъпника без да се обади в полицията и откъде има пистолет д-р Димитров сподели:

„Хора сте, оставете ме, страшно съм разстроен. Цялата истина ще излезе наяве. Ще разберете тогава, че аз не съм престъпник“. Той благодари на хилядите хора, които излязоха на протести в негова подкрепа. По думите му той би направил същото. Д-р Димитров категорично отрече да е викал приятели на помощ, за да му помогнат със заличаването на следите от убийството. „Няма такова нещо“, лаконичен беше той. След като станаха ясни детайли по случая, прокуратурата му повдигна две обвинения – за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, като и за превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Днес премиерът Бойко Борисов е наредил да бъдат променени текстовете в Наказателния кодекс за неизбежната отбрана и превишаването на нейните предели, Това се очаква да стане до края на март, след което има предвидено обществено обсъждане, пише БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply