дядо Тодор кола

Вижте как 87-годишният дядо Тодор си направи еко-кола за 700 лв, на която дори гориво не ѝ трябва!

Направи си сам. Така възрастен мъж от видинското село Гюргич викна неволята и си изработи собствен автомобил.

За материали не са му трябвали повече от 700 лева. А на колата не ѝ трябва дори гориво, за да върви. На 87 години и с едно единствено оплакване, че понякога не го слушат краката, разказва Нова тв.

„Тежи ми, като премина определено разстояние спирам да си поема въздух, да си починат краката и пак тръгвам”, разказва Тодор Тодоров.

И за да не се уморява решил, че трябва да си направи кола. Едноместна, но с покрив, за да не го вали и да не му пече на главата.

„Това е количка, която не замърсява околната среда”, добавя Тодор.

Тя е направена от стара инвалидна количка, която дядо Тодор ремонтирал. Външният дизайн също е негов, сложил за удобство дървена пейка и малко стари черги. И се движи само на два акумулатора от 12 волта, които се зареждат с ток.

Курсовете ги прави из селото. Пътува до центъра да си вземе храна и хляб, за пенсията и обратно до вкъщи. И е атракция за цялото село. Тодор има само книжка за мотоциклет. Но за новата му кола в категоричен, че не му трябва документ, защото бил на инвалидна количка. А за няколкото месеца зад волана вече не му липсва и пътнотранспортни произшествия.

Дядо Тодор се надява след този репортаж, някой да го види, хареса и забележи неговото изобретение, за да се произвежда и за други хора.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар