хормонален дисбаланс

4 признака, че хормоните ви не работят както трябва

Дали в последните няколко седмици се чувствате уморени, подути или лениви?

Хормоните по време на менструация ви безпокоят и влияят на настроението, кожата и ума, а след като всичко премине, тяхното ниво се стабилизира, но все още много фактори като стреса и тревожността, могат да повлияят на тях. Ако забележите, че имате някой от следващите четири симптома на хормонален дисбаланс, попитайте Вашия лекар.

Умора

Изтощението винаги е причина да отидете на лекар, защото има множество опасни причини, които биха могли да го причинят. Ако сте уморени след тежката седмица на работа, това е съвсем нормално, но ако се чувствате така постоянно и ако започнете да качвате килограми и да имате промени в апетита , възможно е да имате проблем с недостатъчно активна щитовидната жлеза. Ако сте уморени без причина, обадете се на лекаря.

Промени на кожата

Акнето може ви се случват заради това, че забравяте да се измиете преди да си легнете, но трябва да имате в предвид, че появата на акне в долната част на лицето може да е показател за високо ниво на тестостерон. Въпреки че не е опасен проблем, може да се отрази зле на психиката. Лекарят може да ви предпише лекарство за стабилизиране на нивата на този хормон, което ще ви пречисти и кожата.

Различна менструация

Също като умората и необичайната менструация може да бъде резултат от много фактори, като стрес, проблеми с щитовидната жлеза, ниско ниво на естроген или синдром на поликистоза на яйчниците. При поликистозните яйчници се наблюдават нередовни менструации, както и трудности в отслабването и необичаен растеж на косми.

Изпотяване през нощта

Освен ако не ви е прекалено топло в стаята, събуждане в пот може да бъде сигнал, че имате ниски нива на естроген. /За жената

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply