Известна билкарка

Известната билкарка, баба Елена казва: Всички плевели лекуват-Не искате нищо да ви боли-изкопайте три корена, направете отвара

Елена Зайцева е добре известна билкарка, занимаваща се с фитотерапия едва от 8-годишна възраст.

Тя е канена от абатствата на манастири и храмове да обучава монасите да разпознават и употребяват билките. Елена също дава лекции за билколечение на завършилите лечебни заведения.

Елена Зайцева казва: „Всички плевели лекуват! Не искате нищо да ви боли – изкопайте си три корена-репей, пшеничена трева и глухарче. От тези корени направите отвара и ги изпийте.

Лечебни корени на растения

Корен от пирей (троскот, житняк): Няма градина, в която да не расте този плевел, и не съществува болест, която да не лекува. Нищо чудно, че спасява всички диви и домашни животни …

Инфузия и отвара от корени на пирей се използват в воднянка, различни отоци, дисфункция и възпаление на пикочния мехур, камъни в бъбреците и жлъчния мехур, всички белодробни заболявания, чревни заболявания, диабет, хипертония, рак на яйчниците дисфункция при жени, остеохондроза, ексудативна диатеза, ожулвания.

Коренът на пирея – отличен аналгетик за подагра, ревматизъм, артрит.

Корен от глухарче: Коренът от глухарче помага при анемия, стомашен и чернодробен рак, лекува ставни заболявания, възпаление на лимфните възли, диатеза.

Корен от репей: Въз основа на дългогодишния си опит Елена Зайцева твърди, че репеят третира всички онкологични заболявания. В допълнение, той помага при диабет, бронхит, синузит, лечение на ставите, кръвоносните съдове и сърцето. Коренът на репей за 2-3 месеца може да излекува дори персистиращия хепатит С!

Репеят облекчава холецистита, разбива камъни в бъбреците и жлъчния мехур. Той, като нищо друго, регенерира кожата за изгаряния, рани, екзема, трофични язви, псориазис, лупус еритематозус, лекува рани, спира косопада.

Билкарката казва, че ранните корени имат най-голяма стойност в началото на пролетта, но могат да бъдат разкопани и през есента.

Изкопаните корени трябва да се измият, изсушат, нарязват се за удобство. За правилното приготвяне на корените, трябва да вземете 1 супена лъжица сухи натрошени корени и ги изсипете в 2 чаши вряща вода. Варете за 10 минути, след което направете настойка за 2 часа. Прецедете отварата и пийте по 1/2 чашка 3 пъти на ден за 10-15 минути преди хранене.

Можете да съберете корени от репей, пирей и глухарче, като ги смесите в равни пропорции, но можете да ги вземате и отделно: седмица – корени от репей, седмица – глухарче седмица – пирей.

Манастирската билкарка има какво да ви научи, просто чуйте нейната история, ако разбирате руски.

Според Елена Зайцева растенията действат бавно, неусетно и пестеливо и поради това трябва да се лекувате поне един месец. За да избегнете злополуки, трябва да направите почивка за около 5 дни и след това да пиете още. Болестта трябва да се лекува за 3-5 месеца. Не забравяйте, че ключовете за здравето са буквално под краката ви, е необходимо да ги забележите и да ги прилагате … Помогнете на близките си да се чувстват по-добре, споделете статията с тях!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply