отслабване с чиа

Там просто няма отслабване! Краката ми като клечки, а коремчето седи! Тогава приятелка ми го забърка: топи всичко излишно по талията!

Семената от чиа – много хранителен продукт, доказал се в продължение на хиляди години.

Тези зърна са били в основата на диетата на легендарните племена мая, ацтеки и инки. Те съдържат големи количества протеин , около 19-23% от теглото на зърната. За сравнение, зърната царевица и пшеница съдържат 14% общ протеин.

Също така, тези семена са голям съюзник в борбата за загуба на тегло : в комбинация с течност те образуват специален гел, който действа като преграда по стените на стомаха. Тази лепкава текстура забавя усвояването на въглехидратите от организма .

Днес ще споделим с вас една рецепта за специална напитка, наречена “ чиа фреска „. За да я приготвите, може да използвате всеки плодов сок, но за да отслабнете, най-ефективен е пресният лимонов сок.Семена от чиа за загуба на тегло

ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ:

1 супена лъжица семена от чиа
1 лимон
100 гр. вода
1 супена лъжица мед

КАК СЕ ПРАВИ:

Коктейл от чиаНакиснете чиа семената във вода, дайте им време да набъбнат – около 1 час. След като семената станат с пихтиеста консистенция, ги смесете с лимонов сок и вода.

Приемайте коктейла всяка сутрин 30 минути преди хранене. Семената от чиа ускоряват метаболизма и загубата на тегло моментално. Както винаги, ще ви напомним за противопоказанията:

лимоновият сок не може да се използва от тези, които страдат от остър или хроничен панкреатит, възпаление на червата, язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply