бездомник помага на жена

Бездомник даде единствените си 20 долара на жена в беда, но после се случи нещо неочаквано!

Бездомен мъж използва последните си 20 долара, за да купи бензин на закъсала на пътя жена, защото се притеснявал за безопасността й.

Начинът, по който тя му се отблагодарява, променя живота му. 27-годишната Кейт Макклър и нейният приятел Марк Д’Амико превръщат в своя мисия това да помогнат на бившия морски пехотинец и пожарникар Джони Бобит-младши да стъпи отново на краката си с кампания за набиране на средства, която успява да осигури над 100 000 долара.

Бобит се притичал на помощ на Макклър през миналия месец, когато бензинът й свършва късно вечерта на пътя, докато шофирала, за да се срещне с приятелка във Филаделфия. Тя тръгнала пеша към най-близката бензиностанция, но тогава срещнала Бобит, който й казал да се върне в колата и да се заключи. След това Бобит похарчил последните си 20 долара, за да й купи бензин, така че да може да се прибере вкъщи.

“Той се върна и аз почти изпаднах в шок,” разказва Макклър пред New York Post.

След направеното добро, Бобит не иска нищо в замяна. В последните седмици обаче, Макклър и нейният приятел спират на няколко пъти на мястото, където той живее на улицата, като му връщат парите и му оставят дрехи. “Отидохме до магазина, купихме голяма раница и я напълнихме с разни неща. Той отвори десертчетата гранола и ни предложи едно,” казва тя. Тогава те му казали, че са ги донесли за него. Развълнувани от неговата безкористност, те стартират кампания за набиране на средства за Бобит, като целта им е 10 000 долара — достатъчна сума да покрие “първия и последния месец наем на апартамент, надеждна кола и между 4 и 6 месеца разходи.”

Те дори не са си и представяли, че в началото на седмицата сумата ще нарасне до почти 70 000 долара. (Към днешна дата набраните средства вече надхвърлят 117 000 долара. Те са дарени от над 4 000 души в продължение на 12 дни.) “Това е откачено,” казва Макклър за набраните пари през GoFundMe.

“Това промени цялостното ми виждане за хората. Това е най-добрият Ден на благодарността в живота ми.”

Джони БобитБобит е шокиран, според двойката. “Говорихме с него вчера и сумата бе около 17 000 долара,” казва Д’Амико. “Той продължаваше да повтаря, че не иска да пропилее тази възможност.” “Стартирахме с търсене на стая за между четири и шест месеца, а сега гледаме апартаменти, които могат да бъдат наети за година,” казва Д’Амико. За тяхно учудване, парите продължават да се трупат за 34-годишния Бобит, който е ветеран от морската пехота и също така е работил като пожарникар и фелдшер, преди да се сблъска със сериозни трудности в живота.

“В последния половин час се събират по около 100 долара на минута. Имаме две отделни дарения от по 2 000 долара. Една жена предложи да плаща наема му в продължение на година,” казва Д’Амико. Двойката се надява, че Бобит ще се присъедини към тях за вечерята по случай Деня на благодарността в дома на майката на Макклър. Бобит, който е от Северна Каролина, е без дом от година и половина и заживява под мост, след като преди това е обран в приют.

“Той се връща от военна служба в морската пехота и по някаква причина нещата с жена му не се получават, което му се отразява много тежко,” казва Д’Амико. “Той напуска Северна Каролина и започва да пътува из страната.” Бобит иска да работи в гиганта в сферата на онлайн търговията Amazon. Служител на компанията вече се е свързал с него и иска да му помогне да започне работа. “Той е наистина добър човек, така че мисля, че заслужава всичките добри неща, които в момента му се случват,” казва Макклър.

В момента събраните средства са 290 000 долара и продължават да растат!

Източник: Тарго.бг

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply