мед и канела

Забъркайте една лъжица мед и малко канела и ще забравите за лекари и болести! Вижте чудодейните им свойства!

Знаете ли, че меда е един от най-здравословните храни на планетата?

Защо – добре, че е лесно да се отговори! Тъй като медът съдържа високи количества витамини и минерали. Забележка: експертите казват, че видът на витамини и минерали и тяхното количество зависи от вида на цветята, използвани за пчеларството.

Медът има антибактериални и противогъбични свойства, така че често се използва като естествен антисептик в традиционните лекарства. Медът съдържа хранителни добавки, които са много ефективни за отстраняване на свободните радикали от тялото.

Медът е невероятен и ефектът от него е още по-голям, когато се комбинира с канела.

Някои хора използват канела да ускорят процеса на загуба на тегло, други хора я използват за подобряване на съня им. Тази супер здравословна подправка има много ползи за здравето и вие трябва да я използвате всеки ден, за да подобрите здравето си като цяло. Тази смес от мед и канела е изключително ефективна, особено за заболявания като висок холестерол и висока кръвна захар, както и набор от вируси. Тези две съставки са евтини и лесно достъпни и тяхната смес може да бъде от голяма помощ в почти всички видове здравни проблеми.

◾Жлъчка – ето какво трябва да направите: просто смесете две супени лъжици канела и една супена лъжица мед в чаша с хладка вода и го пийте всеки ден.

◾Холестерол – за по-ниско ниво на холестерола, /сваля с 10% само за 2 часа/. Всичко, което трябва да направите е да смесите две супени лъжици мед и три супени лъжици канела в голяма чаша чай и да го пиете редовно.

◾Болести на сърцето – намалява нивото на холестерола в артериите и по този начин води до предотвратяване на евентуален инфаркт.

◾Aртрит – чрез смесване на две супени лъжици мед и една супена лъжица канела в чаша с вода. Ако се консумира сутрин и през нощта, тази напитка лекува хроничен артрит и ако се консумира редовно, може да помогне срещу рака.

◾Имунна система- редовната консумация на мед и канела на прах също така подобрява имунитета си и пази организма ви срещу бактерии и вируси.

◾Настинки и грип – в случаи на хронична кашлица и обструкция на синусите, се приема по 1 супена лъжица мед с ¼ супена лъжица канела три поредни дни.

Не забравяйте да споделите тази статия с приятелите си.

Източник: vpanda.info

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply