изпотяване под мишниците

Голям срам бера всеки път като се стопли времето с тези огромни потни петна по дрехите, но откакто ми казаха за този трик нямам ядове

Бързи решения при обилно изпотяване под мишниците

Борите ли се ежедневно с обилното изпотяване под мишниците ? Горещините тепърва предстоят, а с тях и изпотяването като част от летните дни от годината. Няма грам съмнение, че състоянието е неприятно и поражда силен дискомфорт.

То е известно под името аксиларна хиперхидроза. Проява е на често срещаната сред хората хиперхидроза.

Характерното при нея е, че се наблюдава обилно изпотяване, което не обхваща само мишниците, а много други части от тялото. Първоначално се проявява в пубертета, а след години състоянието се превръща в доста сериозен проблем, който създава много неудобни ситуации. В резултат на неговата поява биват усложнени социалните контакти, тъй като хиперхидрозата се свързва с петна по дрехите и отблъскваща миризма. Причините не се обвързват единствено с топлото време навън.

Възможно е да говорим за редовен прием на силни подправки, които разширяват кръвоносните съдове, тютюнопушене, кофеин, физическа активност или твърде силни емоции. Те пораждат обилно изпотяване, което е най-характерно за областта на подмишниците.

Съвети за подобрение на състоянието при неконтролируемо изпотяване на под мишниците

Много хора са чували за употребата на бебешка пудра . Тя в действителност помага много в тази насока. Благодарение на нея се неутрализира неприятната миризма, която се отделя при изпотяване.

Пудрата се поставя върху проблемните зони и се чака ефект. Що се касае до употребата на дезодоранти против изпотяване, трябва да се опита с продукти, които съдържат алуминиеви соли.

Именно те са тези, които служат за потискане дейността на потните жлези. Заедно с това се носят по-широки или памучни дрехи. Стресовите ситуации трябва да се намалят.

Рецепта с картоф: преспокойно може да се опита една чудесна рецепта, която се изпълнява с помощта на картоф.

Тя доказано помага при изпотяване под мишниците, и не само. Използва се преди самото нанасяне на дезодорант. Ето и в какво се състои процедурата: един среден по големина суров картоф се разполовява и с отрязаната част се натъркват подмишниците. Благодарение на този домашен метод чувствително се намалява степента на потене. Известно е, че по сходен метод действа и пресен сок от ряпа.

Рецепта с лимон: този път се прави смес от лимон и сода бикарбонат. Малко количество сода се размесва с броени капки току-що изстискан сок от лимон. Нанася се под мишниците и се оставя да подейства 10 минути. Отмива се с хладка вода и се подсушава добре. Благодарение на тази рецепта мишниците ще бъдат сухи часове наред.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply