Неразказани истории: След халюцинации и припадъци певицата Нети се натресла на ВИС 2 и…

Виждали сме Нети неведнъж на театралната сцена, където играе със замах и солидна доза артистичност. Познаваме възможностите й и на музикалния подиум – не само като солова певица, но и в дует с житейската си половинка Дони, пише в. „ШОУ“.

Малцина знаят обаче, че Антоанета Добрева, както е цялото име на актрисата, е готова на почти всякакъв род крайности в професията си, стига да се увери в това, че е изпълнила перфектно задачата си. От някои крайности на човек може веднага да му настръхне косъма…

Актрисата е споделяла, че влага душа и сърце, когато пресъздава своите образи. Гледа на тях като на нови и нови предизвикателства. Само че рядко си слага лимит на възможностите.

„Когато бях по-малка, съм стигала до всякакви крайности, но най-сериозната, за която се сещам, бе преди време. Исках да стигна до усещането за делириум, за това да припадаш. Ставаше дума за един откъс от моноспектакъл, който трае около 10 минути.

Не ядох една седмица нищо, вследствие на което ми беше лошо

припадах, имах халюцинации, но изиграх достоверно сцената”, връща лентата не много назад Нети. И макар днес тя да е далеч по-уравновесена в професионален план, стремежът към съвършенство е все така наличен.
„Стигала съм и до други ексцесии, включително съм си бръснала главата напълно заради някакъв опит в театъра. Но към днешна дата това, честно казано, ми се струват някакви младежки опити да намериш средния път. Няма нужда да се стига до крайности, за да можеш да изиграеш нещо. Но това го мисля едва сега. Реалният ни живот не трябва да страда от живота на сцената”, добавя актрисата.
Като всеки актьор и Нети познава вкуса на гафовете. Иначе би било даже немислимо, при положение че има толкова богат стаж вече зад гърба си.
„Интересното в гафовете на сцената е, че голяма част от тях са страшно комични в момента, в който се случват, и в момента, в който тръгнеш да ги разказваш вече в друга ситуация, не звучат толкова смешно. А често и самата публика изобщо не разбира, че има гаф”, бе споделила преди време пред народното издание актрисата.

Преди да стане актриса, е била манекенка

По-запознатите с творческата биография на Нети ще се сетят, че далеч преди да се отправи по славната си актьорска пътека, тя е била успешна манекенка в „Ексграунд”. „Бях манекенка, имах и награда – отличието е „Произведено в България, манекенка на 1996 г”. Другото постижение за времето, през което се занимавах с мода, беше, че така се случи, че точно тогава бяха дошли екипите и на Фере, и на Пако Рабан. Тогава за тези ревюта бяха събрани всички български манекенки за кастинг. Мен ме бяха избрали и за двете ревюта.

Беше приятно да се докоснеш до съвсем истинско ревю

да видиш колко лесно и хубаво се организират всички неща. И беше приятно да отидеш и да си облечеш дрехата и тя напълно да ти пасне, защото обикновено дрехите, които предлагаха в България, бяха за много големи бюстове или дупета или ми бяха късички, а например при ревюто на Фере – първият костюм, който облякох, сякаш бе излят по тялото ми. Невероятно приятно усещане”, връща с усмивка спомените си актрисата. И добавя:
„Но не съжалявам, че не продължих в модата, защото там всъщност е много изтощително. Фирмата, която ме беше наела, изискваше да правим по няколко интервюта в кратък интервал от време, на различни точки от света, което не носи голям комфорт. Спомням си, че тя се занимаваше и с някакви невероятно скъпи и ефектни часовници с брилянти по тях. Тези часовници бяха изложени в някаква изложбена зала, от която обаче бяха откраднати. Доста неприятна беше тази случка.

Фирмата всъщност беше ВИС 2…

преди няколко години имаше едни такива субекти, та те бяха започнали да рекетират този човек, който организира ревютата и който беше поканил и две моделки във Франция. Имаше отделно и някакви изисквания към него да плаща някакви пари… изобщо човекът изведнъж се набърка в нашата българска действителност, изплаши се, извини ни се и каза, че просто не може с тази държава да се занимава, и буквално избяга. На следващата година аз кандидатствах във ВИТИЗ, приеха ме и приключих с тази си дейност. Между другото, години след това същият този човек дойде в България заедно с една представителка на ЕЛ, когато времената се бяха поочовечили, викна ме, но тогава аз му обясних, че вече не се занимавам с мода. Благодарих му и той ми пожела успех. В крайна сметка той се оказа наистина сериозен. А за какви каталози става дума, аз дори не знам?

Приемат я в театъра след няколко разказани вица

„Когато завърших 7-и клас в 22-ро училище, за първи път тогава се проведе изпит за театрална паралелка. Беше първата такава в България с много тежък изпит – от цяла седмица. Децата бяхме наистина много. А аз осъзнах, че искам с това да се занимавам в момента, в който прочетох в списъка какви неща предлага това училище, както и условието, че от теб не се изисква нищо, освен да се явиш на изпита по актьорско майсторство, в случай че си се спрял на него.

Комисията изискваше да няма подготовка

Отидох на първи кръг, разказах няколко вица”, разказва с усмивка Нети. И добавя: „Продължих и в следващите кръгове, които бяха доста по-трудни. Взеха ме и оттам тръгна всичко. Паралелката ни разполагаше с театър в Столична библиотека, където всяка вечер играехме. Като се качих на сцената, и вече нямаше спиране. Не е като да пееш в хор, където гласът ти се слива с останалите. Съвсем различно е да излезеш сам, да играеш и едновременно с това да пееш. Тогава разбрах, че актьорството е за мен и с това искам да се занимавам.”

Анелия ПОПОВА

Източник: jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply