Какво трябва да знаете, ако ви предстои пътуване с бебето

Предстои ви пътуване с бебето? Това е много важен и отговорен момент.

 

Колите, влаковете и самолетите имат своите преимущества, но и недостатъци. За първото ви пътуване най-подходящ е автомобилът. Той е най-комфортното средство за придвижване на деца до 1 годинка.

Постарайте се по време на пътуването да се придържате към обичайния режим на детето. Следете интервалите, в които то е в будно състояние, както и тези на хранене. Трябва да му намерите и удобно място за сън, да се погрижите да не забравяте кошчето му или детско столче, ако детето е по-голямо.

Ако бебето е още на кърма, нещата за вас се улесняват много. Детето, което още суче, ще е сито и спокойно. Най-важното е преди пътуването майката да не е нервна, защото това ще намали количеството на кърмата й.

С дете на изкуствено хранене нещата са малко по-сложни. Трябва предварително да се въоръжите с термос, в който да сипете гореща вода. Не забравяйте и сухото мляко и шишетата.

Ако детето ви вече е на обща храна, погрижете се да му осигурите вкусна закуска. Важното е храната да му е позната.

Нетрайни продукти като мляко и извара може да вземете, само ако разполагате с хладилна чанта.

Дрехи

Най-добре е да помислите предварително с какво ще облечете бебето по време на пътуването. Дрехите трябва да са удобни, от естествени тъкани и подходящи за всякакви случаи, защото не се знае какво ще е времето през целия път.

Списък с нужни вещи

Съветваме ви да си направите списък с нещата, които смятате да вземете за пътуването. Със сигурност ще са ви нужни: лигавник, мокри и сухи кърпички, бебешки бутилки / чашка с капаче, залъгалки за еднократна употреба, както и лекарства, препоръчани от вашия педиатър.

Забавление за детето

Вземете със себе си няколко от любимите му играчки. Освен това, малките деца обичат да слушат песнички, да гледат пътя. Периодично го изкарвайте от колата, за да вдишва чист въздух.

Документи

Не забравяйте да вземете със себе си както своите, така и документите на детето си. Със сигурност ще ви потрябват!/jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар