Всички знаем, че ревността е отрова за любовта, но въпреки това … Ето ви три сериозни причини да спрете да ревнувате

Понякога ревността те побърква и в главата ти звучи само едно: „Къде е той? И с коя е?”.

Ето как да се избавиш от това неприятно чувство и повече никога да не го изпиташ:

Ревността е порочен кръг

Трябва да разбереш, че ревността като такава не е толкова неприятна реакция спрямо действията на партньора, колкото емоция, предизвикана от собствените ти мисли и страхове. И колкото по-често изпитваш тази емоция, толкова по-често ще даваш „храна” на негативните си мисли. Страхуваш се да останеш сама? Не трябва да мислиш за това толкова често .

Никой няма ексклузивни права върху даден човек

Всеки път, когато ревността заседне като бучка в гърлото ти, си задай следните въпроси: какво лошо има в това да общувате с друг човек; до какво ще доведе забраната да има и други интереси освен теб? И се постарай често да си даваш отговори на тези въпроси.

Едва ли отговорите ще те зарадват. Но не бързай да се разстройваш. Все пак ексклузивните права над друг човек са си отишли заедно с крепостното право. Оттогава животът е станал много по-забавен.

Подозрителността разрушава любовта

Всички отношения се градят върху взаимно доверие. Когато жената ревнува, тя реагира различно, но винаги буквално се е вкопчила в своя любим. И мъжът започва да чувства зависимост, но не и любов. Недоверието между партньорите се усеща много добре. И предизвиква само едно – по-скоро да избягаш от тази задушаваща атмосфера./jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply