Жени, спрете да гледате снимки на други жени в нета, ужасно е вредно!

Жените често обичат да се сравняват с другите представителки на нежния пол. Дали случайно или не, но понякога прекарваме часове в гледане на чужди снимки в социалните мрежи. Понякога го правим, за да откраднем някоя модна идея или просто, за да видим как изглежда „конкуренцията“. Е, да, но трябва да спрем да го правим.

Причината е, че проучване установи, че жените започват да чувстват неувереност във външния си вид само след час разглеждане на чужди снимки в социалните мрежи.

Проучването е проведено от екипа на д-р Мартин Граф от университета в Южен Уелс, пише в. „Дейли мейл”.

То е обхванало 100 представителки на нежния пол. Те трябвало да отговорят на въпроси колко време отделят на три социални мрежи – Фейсбук, Инстаграм и Пинтерест.

Участничките били разделени на четири групи в зависимост от това колко време прекарват в споменатите платформи – от 30 минути до над 90 минути. Бил достатъчен само час, за да се почувстват дамите дебели и с недостатъчно стегнати тела. Жените започвали да изпитват нарастваща тревога от това как могат да бъдат възприемани от околните.

Учените отбелязват, че ползвателките на Фейсбук и останалите платформи често подминават факта, че много от потребителките изпращат свои снимки с фотошоп. При сравнение обикновените жени, които не ползват обработка на фотографиите си, започват да се чувстват по-неуверени в своята атрактивност.
Източник: jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply